Fiat Chrysler 9 milyar avroyu gözden çıkardı!

Fiat Chrysler

Çok uluslu İtalyan-Amerikan otomotiv devi Fiat Chrysler Automobiles, üretimini yeni emisyon standartlarına uygun hale getirmek için 2022 yılına kadar yaklaşık 9 milyar avro harcama taahhüdünde bulundu. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

FCA Group yöneticileri geçtiğimiz Cuma, şirketin beş yıllık kalkınma planı toplantısında 30’dan fazla yeni EV modelini 2022 yılına kadar yola çıkaracağını açıkladı. Şirket 2022 yılına kadar Avrupa dahil birçok pazarda dizel modelleri geri plana çekmek istiyor. Avrupa pazarında elektrikli Fiat 500 ailesi ve Panda gibi mini şehir otomobillerine güvenen şirket elektrifikasyon stratejisinin merkezine bu tip düşük maliyetleri modelleri koymayı planlıyor.

Fiat Chrysler, ABD’de %35’i hedefliyor!

FCA Group, ürün yelpazesi ve pazar stratejisini farklı pazarlara uyarlıyor. Şirket en önemli pazarlarından olan ABD’de 2022 yılına kadar satışlarının %35 kadarının melez hibrid ve EV (electric vehicle) modellerinden oluşmasını planlıyor.

Şirketin elektrifikasyon alanındaki temel stratejisi küçük hacimli turbo motorlara ek melez hibrid motorlar ve tam elektrikli motorlar geliştirmek. Özellikle Avrupa’daki yeni emisyon standartlarını karşılamak oldukça vakit ve nakit alan bir süreç. FCA bu standartları karşılarken tüketici taleplerini de işin içine katıyor. Şirket bu kapsamda tüketicilerin ihtiyaçları dahilinde elektrifikasyon maliyetlerini karşılayabilecek daha makul ürünler geliştirmeyi hedefliyor.

Fiat Chrysler CEO’su Sergio Marchionne elektrifikasyon stratejisi ile ilgili açıklama yaptı. Marchionne “Planımız, Fiat markası olarak EV teknolojilerinin maliyetini karşılayabilecek ürünlere odaklanmak” dedi.

Fiat Chrysler

Audi Q8 SUV nihayet ortaya çıktı!