Safari, büyük gizlilik güncellemeleri alıyor!

Safari, büyük gizlilik güncellemeleri alıyor!

Safari, macOS’un en heyecan verici parçası olmayabilir, ancak Apple web tarayıcısına özellikler sunmaktan geri kalmıyor. İşte tüm detaylar.

En son safari sürüm, daha iyi gizlilik kontrolleri, şifreleme özellikleri ve herhangi bir web sayfasından “uygulamalar” oluşturma yeteneği dahil olmak üzere bir dizi yararlı iyileştirme içerecek. En gösterişli özellik, yeni web uygulamaları olabilir. Bu, diğer tüm uygulamalar gibi macOS’ta bir web sitesini dock’unuza yerleştirerek çalışacak. Ardından, bir tarayıcıda yalnızca bir web sayfası kullandığınız gerçeğini gizlemeye yardımcı olan minimal bir arayüzle açılacak. Özellik, Google’ın Chrome’undaki kısayollara neredeyse tamamen benziyor.

Safari, büyük gizlilik güncellemeleri alıyor!

Yine de Safari’deki daha önemli iyileştirmeler, yalnızca macOS’ta değil, iOS 17 ve iPadOS 17’de de gizlilik özellikleri olarak karşımıza çıkıyor. Artık özel tarama, sizi tanımlayamayacakları şekilde sitelerdeki daha fazla izleyiciyi ve parmak izlerinizi engelleyecek. Ayrıca artık özel göz atma oturumlarını parmak izinizin arkasına kilitleyebilirsiniz.

macOS ve iPadOS’teki profiller, göz atmanızı konuya veya bağlama göre ayırmanıza da olanak tanıyacak. Örneğin, tüm çalışma sekmelerinizi kendi çerezleri, uzantıları ve sık kullanılanları olan ayrı bir Safari penceresinde tutabilirsiniz. Ardından, Trendyol’da fotoğraf makineleriyle ilgili fırsatlar ya da ıvır zıvır sekmeler için ayrı pencereye sahip olabilirsiniz. Son olarak, kullanıcılar uçtan uca şifreleme ile iCloud Anahtar Zinciri aracılığıyla parolaları veya parola gruplarını paylaşabilecekler. Safari’nin en son sürümü, bu yılın sonlarında, iPad OS 17 ve iOS17’nin yanı sıra önümüzdeki ay beta olarak piyasaya sürülecek olan macOS Sonoma’nın bir parçası olarak kullanıma sunulacak.

Samsung akıllı televizyon sektörü için iddialı adımlar atmaya devam ediyor