Fiat 500 gelecekte %100 elektrikli olacak!

Fiat 500

Geçtiğimiz günlerde ziyaretçilere kapılarını açan 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’na katılan İtalyan otomotiv devi Fiat, markanın mini şehir otomobili Fiat 500 için kritik bir açıklamada bulundu. İşte detaylar.

İsviçre’nin başkenti Cenevre’de düzenlenen 89. Uluslararası Otomobil Fuarı’na bizzat katılan Fiat Chrysler Automobiles Üst Düzey Pazarlama Yöneticisi Olivier François gelecekteki Fiat 500 hakkında değerli bilgiler verdi.

Avrupa’nın en popüler mini şehir otomobilinin bir sonraki nesilde yepyeni bir platform ile %100 elektrikli olacağını açıklayan François mevcut sürümün de şimdilik devam edeceği özellikle belirtti.

Fiat 500’ün geleceği daha da belirginleşiyor!

Mevcut Fiat 500 artık iyice yaşlandı ve emeklilik zamanı yaklaşıyor. Avrupa’da geçen yıl 200.000’den fazla kopya sattığı söylenen bu mini şehir otomobili yaşına göre iyi işler çıkarıyor. Şirketin CMO’su da bunun farkında olmalı ki 500’ü yenilerken müşteri kaybetmemek için mevcut 500’ün üretimine paralel olarak devam etmek etmeyi düşünüyor. Yani François gelecekte yalnızca elektriğe bahis yapmak istemiyor. Şimdilik en doğrusu da bu görünüyor. Açıkçası Fiat’ın tek seferde müşterilerine sadece elektrikli bir 500 teklif etmesi çok riskli olurdu.

Bu durumda gelecekte katalogta iki tane 500 olacak; %100 elektrikli ve hafif hibrid ve bazı güncellemeler ile mevcut 500.

Öte yandan katalogta iki farklı 500’ün olması da başlangıçta biraz tehlikeli görünebilir. Ancak %100 elektrikli 500’ün satışlarda itici bir güç olmaması imkansız. Üstelik teyit edilmemekle beraber elimizde Abarth versiyonunun da yakında elektriğe geçiş yapacağına dair bilgiler var. Fiat 500 Abarth’ın elektrikli olduğunu bir hayal etsenize. Eminiz ki Avrupa’da herkes bunu sevecektir.

Son olarak %100 elektrikli Fiat 500‘ün iki yıl içinde satışa sunulacağını ve yola çıktığında Renault Zoe, Honda Urban EV ve bir de MINI electric ile karşı karşıya geleceğini belirtelim.

500.000’inci Fiat Tipo Bursa’daki üretim hattından çıktı!

Fiat 500