Fallout Dizisi Microsoft’un İşine Yaradı

Fallout dizisi

Kısa süre önce Amazon Prime Video’da izleyici ile buluşan Fallout dizisinin yakaladığı büyük başarı, dolaylı yoldan Microsoft’un da işine yaradı.

Amerikalı teknoloji devi Microsoft, dün yatırımcılarıyla bir araya gelerek son çeyreğin mali sonuçlarını paylaştı. Bu etkinlikte dikkat çeken raporlardan biri de oyun dünyasıyla ilgiliydi. Son dönemde oyun alanında önemli yatırımlar yapan Microsoft, oyun servis ve cihazlarının toplamda aylık 500 milyon aktif kullanıcıya eriştiğini açıkladı. Xbox sahiplerinin yanı sıra Game Pass abonelerini de kapsayan bu rakam şirketin, son çeyrekte oyuncu sayısını epey arttırdığını gösterdi. Microsoft’a göre bu başarının başlıca sebeplerinden biri de Fallout dizisi.

fallout

Kısa süre önce Amazon Prime Video’da izleyici ile buluşan Fallout dizisi, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılanırken Fallout oyunlarına olan ilgiyi de epey arttırdı. Öyle ki bazı Fallout oyunlarının oynanma süreleri bir anda %5000 arttı. Bu durum Game Pass’e de yaradı. Microsoft yöneticisi, dün yaptığı açıklamada bu duruma değindi ve Fallout dizisinin yayınlanmasının ardından Game Pass’teki Fallout oyunlarının aktif oyuncu sayılarında inanılmaz bir artış olduğunu söyledi.

Microsoft oyun platformlarının kullanıcı sayısını arttırmasında önemli rol oynayan bir diğer konu da Activision Blizzard anlaşması oldu. Oyun dünyasının en büyük stüdyolarından biri olan Activision Blizzard’ı satın alan Microsoft’un stüdyonun oyunlarını Game Pass’e getirmesi, oyuncu sayısını yukarı çekti. Üstelik önümüzdeki dönemde bu etkinin daha da net bir biçimde görülmeye başlayacağı düşünülüyor.

Apple Samsung Yarışında Aradaki Fark Kapanıyor