Fortnite’tan Fallout Hamlesi

fallout

Geçtiğimiz ay yayınlanan dizisi sayesinde popülerliği bir anda tavan yapan Fallout’un çok yakında Fortnite evrenine ekleneceği açıklandı.

Epic Games tarafından geliştirilen Fortnite hayatına battle royale türünde bir arena oyunu olarak başlamış olsa da bugün artık metaverse’ün sınırlarında gezen bir “her şeyin oyunu”na dönüşmüş durumda. Bu da oyunun başka oyunları, dizileri, filmleri, çizgi romanları kendi evrenine entegre etmesine olanak sağlıyor. Son dönemde popüler hale gelen pek çok şeyi bu evrene bir şekilde sokmayı başaran Epic Games, şimdi de gözünü Fallout’a dikti.

Geçtiğimiz ay izleyici ile buluşan dizi uyarlaması sayesinde popülerliği bir anda arşa çıkan Fallout’un çok yakında Fortnite evrenine ekleneceği açıklandı. Bunun tam olarak ne anlama geldiği bilinmiyor. Epic Games de bu konuda bir detay paylaşmadı. Ancak daha önce gördüğümüz entegrasyonlara bakarsak, bu crossover’ın nasıl yaşanacağını tahmin edebiliriz. Muhtemelen ya Fallout oyunlarının ikonik zırhı oyunda alınabilecek eşyalara eklenecektir, ya da direk Fallout serisinden tanıdığımız bazı karakterler oynanabilir karakterler olarak Fallout’a eklenecektir.

Fortnite yeni sezonu teknik sorunlar nedeniyle ertelendi

Fallout şu anda yıllardır olmadığı kadar revaçta. Fallout dizi uyarlaması, sadece Amazon Prime Video’nun bugüne kadar en çok izlenen ikinci dizisi olmakla kalmadı, aynı zamanda oyun satışlarında da patlama yaşanmasına sebep oldu. Fallout 4’ün satışlarındaki artış yüzde 500’lere ulaşmış durumda. Genel olarak bu seriyle ilgili tüm materyaller şu sıralar büyük ilgi görüyor. Epic Games de şimdi Fallout’u popüler oyununa ekleyerek bunu akıllıca kullanacak.

Epic Games Türkiye’deki Oyuncuları Üzdü