Galaxy Note 20 ailesi ekranı ile çok konuşulacak!

Galaxy Note 20

Samsung’un Ağustos ayında tanıtacağı Galaxy Note 20 ailesi hakkında bilgiler gelmeye başladı. Note 20’de 120 Hz ekran yer alabilir!

Samsung’un Galaxy S20 ailesini tanıtmasının ardından gözler asıl tepe model olan Galaxy Note 20 ailesine çevrilmişti. Galaxy S20‘deki hatalarından arınmış ve geliştirilmiş sürüm olacak olan Note 20 için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Ağustos ayında karşımıza çıkacak olan Note 20 ailesinin bugün de ekranı hakkında sızıntılar geldi.

Geçtiğimiz günlerde Note 20‘nin nokta çentiğini efektif bir şekilde kullanacağını sizlere aktarmıştı. Çentik çevresinde batarya göstergesi gibi bildirim öğelerini konumlandıracak olan Samsung, ekran konusunda da atılımlar yapacak.

Google Pixel 4a çıkış tarihi belli oldu! Bu fiyata iPhone SE varken Google kepenk indirir!

Display Supply Chain Consultants‘ın kurucusu ve CEO’su Ross Young yaptığı paylaşımda Samsung’un LTPO ekrana geçiş yapacağını bu teknoloji ile üretilecek ekranın batarya kullanımında yüzde 15 ile 20 arasında tasarruf edileceğini açıkladı.

Note 20’nin 6.42 inç büyüklüğünde 2345 x 1084 çözünürlüğünde 120 Hz tazelemeli ekran ile geleceği söylenirken, Plus modelinin ise 6.87 inç büyüklüğünde 3096 X 1444 çözünürlüğünde yine 120 Hz tazelemeli ekrana sahip olacağı belirtiliyor.

Her iki modelde de Snapdragon 865 Plus yonga seti ve 12 GB RAM‘in yer alacağının altını çizelim.

Panel üretimi konusunda rakipsiz olan Samsung’un, bu becerilerini mobil alan da taşıması oldukça sevindiri. Özellikle LTPO teknolojisi sayesinde bataryadan tasarruf edilecek olması telefonların geleceği için büyük önem taşıyor. Yüzde 15 ile yüzde 20 arasındaki tasarrufun oldukça fazla olduğunu bu yüzdeliklerin size gün içerisinde minimumda 45-50 dakika daha fazla kullanım sunacağını belirtelim.

Galaxy Note 20

Batarya teknolojileri bir noktada tıkandığı için firmalar daha düşük güç tüketen yonga seti ve ekrana odaklanmış durumda. Umarız batarya için de atılımlar yapılır ve 2-3 yıl içerisinde gerçekten 2 gün kullanım sunan telefonlar görürüz.