Facebook video platformları ile rekabet edebilmek için önemli bir adım daha atıyor

Facebook, Gruplarda Discord benzeri ses kanallarını test ediyor

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Facebook, bu statüsünü kaybetmemek adına yeni bir güncelleme daha servis etti.

Facebook video platformları ile rekabet edebilmek için önemli bir adım daha atıyor. Meta, sosyal medya uygulamaları için Reels’ı önemli bir unsur olarak görüyor ve platform, format için bazı yeni özellikler sunuyor. Bunun bir parçası olarak Facebook, Reels’in maksimum süresini 60’tan 90 saniyeye uzatıyor. Meta, Instagram Reels’in zaman sınırını geçen Temmuz ayında 90 saniyeye çıkarmıştı ancak her ikisi de mevcut olarak 10 dakika olan bir TikTok videosunun maksimum süresinin gerisinde kalıyor.

Facebook ve Instagram yeni güvenlik önlemini duyurdu

TikTok ve Instagram Reels, videoları bir şarkıyla senkronize etmek için yöntemler sunarken, Facebook Reels de bir benzeri olan Grooves özelliğini kullanıma sunuyor. Meta, bu özelliğin “görsel ritim teknolojisi” kullandığını ve hareketleri otomatik olarak şarkı ritmiyle senkronize ettiğini belirtiyor.

Meta, bu uygulamasının fişini çekti!

Facebook video platformları ile rekabet edebilmek için önemli bir adım daha atıyor

Ayrıca, Facebook hatıralarınızdan kolayca Reels oluşturmanızı sağlayacak bir yöntem sunacak. Üstelik bunu yaparken de trend olan şablonlardan da yararlanabileceksiniz. Bu özellik, var olan bir şablondaki klipleri kendi kliplerinizle değiştirmenizi sağlayacak.

Facebook ve Instagram hakkında şaşırtan iddia!

Meta, Reels’ın en hızlı büyüyen formatı olduğunu iddia ediyor. Facebook ve Instagram’da Reels oynatmaları geçen yılın üzerinde iki katından fazla arttı. Şirket, Reels’ın paylaşımının son 6 ayda her iki platformda da iki katından fazla arttığını söylüyor. Kullanıcılar, Ağustos’tan bu yana Reels’ı uygulamalar arasında çapraz olarak paylaşabiliyorlar. Tabi bu durumda popüler sosyal medya platformlarının kullanım ve etkileşim sürelerini arttırıyor.

iPhone 15 serisi batarya boyutu ile şaşırtabilir