Facebook ve Instagram reklamları cinsiyete göre sınırlayacak

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

Meta, Facebook ve Instagram üzerinde potansiyel olarak zararlı reklam kampanyalarını sınırlamak için daha fazla adım atıyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, reklamverenlerin gençleri hedefleme becerisine daha fazla kısıtlama getiriyor. Şubat ayından itibaren, Facebook ve Instagram artık pazarlamacıların reklamları gençlere cinsiyete göre hedeflemesine izin vermeyecek. Mart ayında Meta, gençlerin belirli bir konu için daha az satış konuşması görmesini sağlamak için Facebook ve Instagram’daki reklam tercihlerini genişletecek. Gençler zaten belirli reklamverenlerin reklamlarını gizleyebilir, ancak bu onlara TV dizileri veya ayakkabılar gibi tüm kategorileri otomatik olarak önemsiz gösterme seçeneği sunacak.

Facebook ve Instagram reklamları cinsiyete göre sınırlayacak

Sosyal medya devi, gençlerin erişebileceği içeriklere her zamankinden daha sıkı kısıtlamalar getirdi. 2021’de Facebook ve Instagram, reklamverenlerin reklamları hedeflemek için gençlerin ilgi alanlarını kullanmasını yasakladı. Instagram ayrıca hesapları 16 yaşın altındaki gençler için varsayılan olarak gizli yaptı ve bu yıl tüm yeni genç kullanıcılar için hassas içeriği sınırladı. Meta aynı şekilde “şüpheli” yetişkinlerin her iki platformda da gençlere mesaj gönderme yeteneğini sınırladı. Bu, bir hafta içindeki ikinci büyük reklam politikası değişikliği. Sadece bir gün önce Meta, ayrımcı reklam dağıtımını azaltmayı amaçlayan yapay zeka tabanlı bir sistemi kullanıma sundu. Teknoloji, Facebook’un şirketlerin etnik köken, cinsiyet ve diğer  sınıflara dayalı reklamları hedeflemesine izin verdiği suçlamaları üzerine federal hükümetle yapılan anlaşmanın bir parçası olarak piyasaya sürülüyor.

 

49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı