iPhone SE4 ekranı o kadar da iyi olmayacak

Apple self servis programı başlatıyor! Cihazlarınızı kendiniz tamir edeceksiniz

Apple’ın 2023 yılı içerisinde tanıtması beklenilen yeni SE modeline ilişkin bazı iddialar ortaya çıktı. Dedikodulara göre Apple fiyatı uygun tutmak için yeni SE modelinde de OLED yerine LCD panel tercih edecek. İşte konunun detayları.

iPhone SE4 ekranı o kadar da iyi olmayacak. Akıllı telefon sektörüne yön veren isimlerden biri olan Apple, şu sırala uygun fiyatlı yeni iPhone modeli üzerine yoğunlaşmış durumda. Bilindiği üzere Apple şimdiye kadar 3 farklı SE modeliyle karşımıza çıkmıştı. Genel kanı 4. Modelin 2023’nin ilk çeyreğinde tanıtılacağı yönünde.

Apple iPhone SE'yi yeni düşük karbonlu alüminyumdan üretti

Peki SE modelinde ne gibi özellikler olacak. Malum şimdiye kadar SE hakkında pek çok sızıntı gerçekleşti. Bazı iddialara göre yeni SE modeli XR tarzında bir tasarımla gelecek. Bazı iddialara göreyse Apple tasarım tarafında bir değişiklik yapmayacak.

Yani yine iPhone 8 tarzında bir tasarım benimsenecek ve sadece teknik tarafta güncellemeler yapılacak. 5G destekli güçlü bir yonga seti gibi.

iPhone SE Plus

iPhone SE4 ekranı o kadar da iyi olmayacak

Bunlara ek olarak geçtiğimiz günlerde yeni bir rapor daha ortaya çıktı. iPhone SE 4 hakkındaki yeni rapora göre Apple uygun fiyatlı modelinde IPS LCD ekran kullanacak. Böylece telefonun maliyeti de düşürülmüş olacak.

Apple Mart ayında iPhone SE'yi tanıtabilir

Malum şu anda satışta olan tüm iPhone modellerinde OLED ekran kullanılıyor. Dolayısıyla IPS LCD ekranın tercih edilmesi maliyeti ciddi anlamda düşürecektir. Elbette bu fiyatın ABD ya da Avrupa’ya düşük olacağını da söylemek gerekiyor. Malum ülkemizde şu sıralar döviz kurları yüksek. Bunun yanı sıra vergiler de hayli fazla. Böyle bir tabloda SE4’ün ucuz bir etiketle ülkemizde satışa sunulması pek beklenmiyor.

YouTube Shorts içerik oluşturucularıyla reklam gelirini paylaşacak