Instagram’a Görüntülenmeden Geçilemeyecek Reklamlar Geliyor

Instagram

Instagram reklamlarında yeni dönem başlıyor. Meta, görüntülenmeden geçilemeyen yeni reklamları popüler uygulamada test etmeye başladı.

Son dönemde internette karşımıza çıkan reklamların sayısı daha da arttığı gibi artık neredeyse her platformda yer alıyorlar. Bildiğiniz gibi Netflix ve Amazon Prime Video gibi dijital platformlar bile artık dizi ve filmler sırasında reklam gösterdikleri paketlere sahip. Reklam yoğunluğundaki bu artış, yakın dönemde sona ermeyecek gibi görünüyor. Aksine şirketler reklam gelirlerini arttırmak için yeni yollar bulmaya devam ediyor.

Reklam gelirlerini daha da arttırmanın yollarını arayan bu şirketlerden biri olan Meta, Instagram’a görüntülenmeden geçilemeyecek reklamlar eklemeye hazırlanıyor. Üstelik şirket bu yeni reklamları daha şimdiden test etmeye başlamış durumda. Bazı kullanıcılar şimdiden bu reklamları görmeye başladıklarını bildiriyor.

Instagram Reels

Bu kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgiler ve ekran görüntüleri, bu reklamların nasıl işleyeceğini gösteriyor. Kullanıcılar Instagram akışında aşağı doğru inerken bir noktada reklam beliriyor ve altında “Ad break” yani “Reklam arası” yazan bir uyarı çıkıyor. Buradaki geri sayım bitene kadar uygulama daha aşağı inip geri kalan postları görmenizi engelliyor. Akışınızdaki tüm postları görebilmek için bu reklam arası boyunca beklemeniz ve reklamlı içeriği görüntülemeniz gerekiyor.

Bu yeni uygulamanın kullanıcılardan tepki çekeceğine şüphe yok. Ancak Meta zamanla bu tepkilerin azalacağına ve reklamların normalleşeceğine inanıyor. Nitekim Netflix ve Amazon Prime Video gibi örnekler bizi bunu gösterdi. Sonradan eklenen reklamlar başta tepki çekmiş olsa da insanlar zamanla tepki vermeyi bıraktı ve bir nevi kaderlerine razı oldular.

NVIDIA Hisseleri Yükselmeye Devam Ediyor