Facebook çalışanları politik reklam isyanı çıkardı

Facebook haberler

Facebook çalışanları şirketin siyasi reklamları konusundaki politikaya isyan etti. Şirket yönetimi şimdiden çalışanlardan 250’den fazla eleştri mektubu aldığını duyurdu.

Siyasi reklamlar, Facebook için son 3 senedir büyük bir baş ağrısına dönüştü. 2016 ABD Başkanlık seçimlerinde Facebook’u kullanan Rus istihbarat kurumlarının sahte haber ve reklamlarla seçimleri etkilediği ortaya çıkmıştı.

Facebook çalışanları için etik problemi

Bu da ABD’yi, Facebook reklamları yoluyla, bşaka bir ülkenin yönetmesi anlamına geldiği için Zuckerberg hedef tahtasına yerleşmişti.

Yeni seçimlerde benzer bir sorun yaşanmaması için alınan siyasi reklam kararları ise çalışanların tepkisini çekti.

Facebook’un aldığı karar doğrultusunda, kimliği tespit edilmiş yasal olarak uygun reklamverenlerin (poliitkacılar, kampanya ofisleri vs) reklamlarına müdahale edilmeyeceği vurgulanmıştı. Bu da reklamda yanıltıcı haber, kişisel saldırılar, “iftiralar” olması halinde bile reklama müdahale edilmemesi anlamına geliyor.

Diğer bir deyişle, Zuckerbeg yarın ABD’yi yönetecek politikacıların aralarındaki kavgaya karışıp taraf olmak ve tepki çekmek istemiyor. “Kim kime ne ifitra atıyorsa atsın, beni kavganıza bulaştırmayın” tavrını benimseyen Zuckerberg’ün yeni politikası ise çalışanların tepkisini çekiyor.

Dünyanın ilk yapay zeka üniversitesi binlerce başvuru aldı

Facebook’un bu tür iftiraların, kavgaların, yalan iddiaların, yanlış yönlendirmelerin merkezi olmaması gerektiğini savunan çalışanlar, son derece rahatsız. Seçimler yaklaşırken, çok çirkin kavgaların da başlaması beklenirken, Facebook’un bu çirkin kavgaların merkezi olacağı düşünülüyor. Bakalım ortalık nasıl karışacak?

Facebook haberler