Facebook, WhatsApp ve Instagram çöktü! İnternet çalışmıyor!

WhatsApp, Facebook ve Instagram

Bugün son derece ilginç anlara tanıklık ediyoruz. Sadece Türkiye’de değil, dünya genelinde internet tabanlı önemli bir sorunla karşı karıyayız. WhatsApp, Facebook ve Instagram çöktü!

İnternet çalışmıyor! Bugün saat 19:10 sonrasında Instagram, Facebook ve WhatsApp tamamen çöktü. Kullanıcılar ilk olarak WhatsApp ve Instagram’da sıkıntı yaşamaya başladılar. Ardından da Facebook tamamen çevrimdışı bir pozisyona geldi.

Ardından Facebook, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak herşeyin kontrol altında olduğunu ve durumu çözmek için çabaladıklarını belirtti. Bu durum daha sonra Twitter tarafından da ti’ye alındı.

WhatsApp, Facebook ve Instagram

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, internet tarafında da bölgesel sıkıntılar meydana geldi. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın çeşitli ülkelerinde internet tarafında önemli sıkıntılar çekildiği ortaya çıktı.

İnternet çalışmıyor!

İşin garip yanı şu. İnternet sıkıntısı ile sosyal ağların çökme zamanı birbirine paralel olarak gerçekleşti. Saatler geçmiş olmasına karşın, internet tarafındaki ya da Facebook tarafındaki sorun giderilebilmiş değil.

Öte yandan internet tarafındaki sıkıntının sebebi de bilinmiyor. Bazı siteler açılırken, bazıları açılmıyor. Bazı sitelerin açılması için de defalarca sayfayı yenilemeniz gerekiyor. Bu da zaman zaman tam çözüm olmuyor.

Bu kadar büyük bir soruna neyin neden olduğu büyük bir soru işareti. Şu anda insanların birbirleriyle iletişimi ağırlıklı olarak Twitter ve Telegram üzerinden sağlanıyor. Bakalım duruma ilişkin bir açıklama gelecek mi? Merakla bekliyoruz.

Sağlık Bakanı Koca’dan korkutan salgın açıklaması