Samsung sanal RAM ile tanışın: Birçok yeni cihaza geliyor

Samsung Galaxy Z Fold 3, 12GB RAM ile geliyor

Samsung sanal RAM özellikle son dönemlerde en fazla dikkat çeken detaylar içerisinde yer alıyor. Hadi gelin bu özelliğin tüm ayrıntılarına birlikte göz atalım.

Hatırlayacağınız üzere şirket en çok beğenilen modellerinden Galaxy A52 modeli ile birlikte Samsung sanal RAM projesini başlatmıştı. Birçok kullanıcı tarafından takdir gören bu yeni teknoloji RAM kapasitesini müthiş derecede artırabiliyor. Akıllı telefonlar bu yeni özellik sayesinde RAM kapasitelerini 16 GB seviyesinin üstüne çıkarabiliyor.

Akıllı telefonların en iyi performansla çalışması için RAM özelliklerinin geliştirilmesi gerekiyor. Her ne kadar işlemciler hızlı ve pratik bir kullanım sağlasa bile yine de RAM çok daha büyük avantajlar sağlayabilir. Özellikle son dönemlerde ismini sıkça duyduğumuz bu sanal RAM özelliği ihtiyacı karşılayacak gibi görünüyor.

Samsung sanal RAM projesi genişliyor

Dünyanın en büyük akıllı telefon devleri içerisinde yer alan Samsung tarafından sunulan bu yeni proje ilk etapta Galaxy A52s modeline kadar genişletildi. Herkes bu özelliğin sadece orta seviye cihazlar için tercih edileceğini düşünüyordu. Ancak şirket sürpriz yapmayı başardı.

Samsung sanal RAM

Yeni gelen detaylara göre amiral gemisi Galaxy Z Fold 3 için böyle bir özellik tercih edilecek. Bu sayede RAM kapasiteleri tahmin edilenin çok daha ötesine çıkarılabilecek. Sanal hafıza ile birlikte yaklaşık olarak 4 GB daha fazla kapasite kullanmak mümkün. Üstelik bu sadece güncellemeler ile kullanıcılara sunulacak. Samsung sanal RAM böylece çok fazla cihaza ulaşacak.

Xiaomi Apple ve Samsung’a meydan okuyor!

Şirketin bu yeni özelliği diğer cihazlara genişletmesi genel bir iyileşme sağlayacak. RAM kapasitesi arttıkça cihazlar çok daha fazla uygulama çalıştırabiliyor. Aynı anda birden fazla uygulama kullandığınızda bazen donma yaşayabilirsiniz. Ancak yeni sistem donmayı engelliyor.