WhatsApp dünya genelinde çöktü!

WhatsApp, Snapchat ve Instagram Stories'e yanıt olarak 2017'de kullanıma sunulan Durum özelliği için bazı yeni güncellemeler getirdi. İşte detaylar.

WhatsApp üzerinden mesaj göndermeye çalışıyorsanız ve gitmiyorlarsa, yalnız değilsiniz. Mesajlaşma uygulaması, dünyanın dört bir yanındaki birçok kullanıcı için çökmüş durumda. İşte detaylar.

Downdetector’dan ve Engadget editörlerinin raporlarından alınan bilgilere dayanarak, hizmet ABD, Kanada, İngiltere ve İtalya gibi Avrupa’nın bazı bölgeleri ve Hindistan, Malezya, Japonya ve Hindistan’ı içeren Asya ülkeleri dahil olmak üzere birçok bölgede çalışmıyor.  WhatsApp kullanıcıları servise ya hiç bağlanamıyor ya da mesajları yükleme çarkında takılıp teslim edilmiyor. Instagram ve Facebook gayet iyi çalışıyor gibi görünüyor.

WhatsApp dünya genelinde çöktü!

Sorun, yalnızca mobil cihazlarda WhatsApp’ı değil, aynı zamanda web’i de etkiliyor. Mesaj da göndermiyor ve şimdi kurmayı denerseniz, hesabınızı bağlamak için bir telefonla taramanız gereken QR kodu yükleme modunda kalıyor.  Brezilya ve Hindistan gibi dünyanın bazı bölgelerinde küçük işletmeler, müşterilerle iletişim kurmak, mal satmak ve hatta ödeme almak için WhatsApp uygulamasını kullanıyor, bu sebeple uygulamanın çökmesi çoğu kişiyi kötü etkiledi.

Meta bir açıklamada Engadget’a şunları söyledi: “Bazı kişilerin şu anda mesaj göndermekte sorun yaşadığının farkındayız ve WhatsApp’ı mümkün olduğunca çabuk herkes için geri yüklemek için çalışıyoruz.”

Güncelleme: Problem şu anda çözülmüş görünüyor. Ancak bazı bölgelerde kullanıcılar hala ara ara kopma sorunları yaşadıklarını belirtti. Bu kapsamda şirket durumu düzeltmek için elinden geleni yapmaya devam ediyor desek yanlış olmaz.

 

Dark’ın yaratıcılarının yeni dizisi 1899 önümüzdeki ay geliyor