Facebook nihayet beklenen özelliği sundu

facebook

Facebook Dating’i ABD’ye getirdikten üç yıl sonra Meta, nihayet kullanıcıların yaşlarını doğrulamaları için bir yol ekliyor. İşte tüm detaylar.

Geçen yaz Instagram’da yaş doğrulamasını test etmeye başlamıştı. Şimdi buna benzer şekilde, Meta bir kez daha yardım için Yoti adlı bir şirkete dönüyor. Platformun otomatik sistemleri, reşit olmayan birinin Facebook Dating’i kullanmaya çalıştığından şüphelenirse, web sitesi bu kişiden daha fazla bilgi vermesini isteyecek. Kullanıcılar, fotoğraflı bir kimlik kartının bir kopyasını veya bir video özçekimi göndererek hizmeti kullanacak yaşta olduklarını kanıtlayabilirler. Yoti’nin makine öğrenimi algoritması, yüz hatlarınıza göre yaşınızı tahmin eder. Şirket tahminini Meta ile paylaştığında, Yoti resmi silecek.

facebook

Yoti’nin teknolojisi birkaç nedenden dolayı tartışmalı. Yapay zekanın cinsiyetine ve ten rengine bağlı olarak birinin yaşını yanlış tahmin etme olasılığı da daha yüksek. Ancak Meta, Yoti’nin yazılımını kullanarak çok başarılı olduğunu iddia ediyor. Örneğin Instagram’da, teknolojinin gençlerin yüzde 96’sının doğum günlerini 18 yaşından büyüklermiş gibi göstermekten alıkoyduğunu söylüyor.  Facebook Dating yaş doğrulaması şu anda yalnızca ABD’de kullanılabilmektedir. Meta, daha fazla test yapmak için zamanı olduğunda özelliği daha fazla ülkeye getireceğini söylüyor. Sosyal medyada zorbalıktan kurtulmak için platfomlar farklı özellikler deniyor. Yaş kanıtı da bunlardan biri denebilir. Bu kapsamda platfotm güvenlik önlemlerini artırmayı hedefliyor desek yanlış olmaz.

WhatsApp görüntülü konuşma için yeni bir dönem başlıyor