Neuralink federal soruşturma altında

Neuralink federal soruşturma altında

ABD Tarım Bakanlığı’nın (USDA) Genel Müfettişinin, Neuralink bünyesini araştırma altına aldığı bildirildi. İşte detaylar.

Reuters’e göre şirket içi belgeler, personelin şirketin hayvanlar üzerinde aceleyle test ettiği ve gereksiz yere acı çekmesine ve ölüme neden olduğuna dair endişelerini dile getirdiğini gösteriyor. Haber kuruluşu, şirketin 2018’den beri 280’den fazla koyun, domuz ve maymun da dahil olmak üzere 1.500 hayvanı öldürdüğünü söyledi. Bu rakamlar direkt olarak Neuralink bünyesinde otomatik olarak yasaların ihlal edildiği anlamına gelmiyor. Neticede şirket, tesislerinin tüm USDA denetimlerini geçti. Ancak eski ve mevcut çalışanlar Reuters’e, Neuralink’in kurucusu Elon Musk’ın gelişimi hızlandırma baskısının hatalı deneylere ve dolayısıyla ölüm oranlarının olması gerekenden daha yüksek olmasına yol açtığını söyledi.

Neuralink federal soruşturma altında

Musk’ın, şirketin kurulduğu 2016’dan bu yana çalışanlarına, daha hızlı hareket etmelerini sağlamak için baskı yaptığı iddia edildi. Ayrıca, personele ilerleme kaydetmezlerse bir “piyasa başarısızlığını” tetikleyeceğini söylediği ve bazı çalışanların bunu şirketi kapatacağına dair bir uyarı olarak yorumladığı bildirildi. Reuters, bu yılın başlarında Musk’ın personele, felçli bir kişinin tekrar yürümesine yardımcı olan bir implant oluşturan İsviçreli araştırmacılar hakkında bir makale içeren bir e-posta da gönderdiğini söyledi. “Genel olarak, yeterince hızlı hareket etmiyoruz. Bu beni deli ediyor!” bir takip e-postasında yazdığı bildirildi. Bu aralar Musk’ın adı çok fazla problemler anılıyor diyebiliriz.

WhatsApp görüntülü konuşma için yeni bir dönem başlıyor