Instagram mavi tik paralı oldu

Facebook ve Instagram, ücretli reklamsız planlar sunabilir

Facebook ve Instagram mavi tik de paralı oldu. Meta’nın bugün ABD’de kullanıma sunduğu Meta Verified’a abone olanlar mavi tik alacak.

Bildiğiniz gibi Elon Musk’ın Twitter’ı satın aldıktan sonra yaptığı ilk değişikliklerden biri Twitter mavi tiki paralı yapmak oldu. Elon Musk’ın bu hamlesi hem kafa karışıklığına sebep olduğu hem de bilgi kirliliği yaratabileceği için çok tartışıldı. Ancak zamanla bu tartışmalar biraz duruldu ve Twitter da nur topu gibi yeni bir gelir kapısına sahip oldu. Twitter’ın mavi tiki paralı yapma kumarının tutması, diğer sosyal medya şirketlerini de harekete geçirdi.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay Instagram’ın kaynak koduna yapılan değişiklikleri inceleyen yazılımcılar, Instagram mavi tiki paralı yapacak yeni bir sistemin koda dahil edildiğini fark etmişti. Bu da Instagram mavi tik için paralı bir abonelik sisteminin yolda olduğunu göstermişti. İşte bu yeni sistem, bugün aktif hale getirildi. Üstelik sadece Instagram’da değil, Facebook’ta da paralı mavi tik dönemi başladı.

Instagram mavi tik

Instagram ve Facebook’ta parayla mavi tik alma imkanı şu an için sadece ABD’deki kullanıcılara sunuluyor. Ancak Twitter mavi tikte olduğu gibi Instagram ve Facebook’ta da mavi tiki parayla alma imkanının yakında tüm dünyada sosyal medya kullanıcılarına sunulacağı tahmin ediliyor. Meta henüz bu konuda bir açıklama yapmamış olsa da, paralı mavi tikin global lansmanına dair açıklamanın çok yakında gelmesi bekleniyor.

Meta Verified adı verilen bu abonelik sisteminde abonelere sadece mavi tik verilmeyecek aynı zamanda belli başlı ayrıcalıklar da sunulacak. Bu ayrıcalıklar; sorun yaşandığında müşteri temsilcisine ulaşma, hesabın taklit edilmesine karşı özel önlemler ve sadece paralı abonelerin kullanabileceği çeşitli içerik özellikleri olacak.

Meta Verified, web sitesi üzerinden abone olduğunuzda aylık 11.99 dolar, Android ya da iOS uygulaması üzerinden abone olduğunuzda ise 14.99 dolar. Şu an ABD’ye özel olan bu servisin Türkiye’de nasıl fiyatlandırılacağı şimdilik belirsizliğini koruyor.

Volkswagen’den elektrikli otomobillere dev yatırım