Facebook, Instagram ile ilgili araştırmalarını yayınlayacak

Facebook, gençler ve Instagram ile ilgili araştırmalarının bir kısmını yayınlayacak

Facebook, Instagram’ın “önümüzdeki birkaç gün içinde” gençlerin ruh sağlığını nasıl etkilediğine ilişkin araştırmasını detaylandıran iki dahili slayt yayınlayacak. İşte detaylar.

The Atlantic tarafından düzenlenen çevrimiçi bir etkinlikte konuşan şirketin politika şefi Nick Clegg, şirketin verileri halka sunmadan önce Kongre’ye sunacağını söyledi. Geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal Instagram’ı kullanan gençlerin nasıl etkilendiğine dair bir rapor yayınlamıştı. Facebook tarafından yürütülen dahili bir araştırmaya atıfta bulunan The Journal, Instagram’ın büyük bir kitle için zararlı olduğunu belirtti. Sonuçlara göre uygulama en çok gençlere özellikle de genç kızlara zarar veriyor.

Facebook, gençler ve Instagram ile ilgili araştırmalarının bir kısmını yayınlayacak

Facebook, temel araştırmalarının daha fazlasını yayınlamanın, milletvekillerinin ve diğerlerinin endişelerini gidermeye yardımcı olabileceğini umuyor. Pazar günü yayınlanan ayrı bir açıklamada, şirketin en iyi araştırmacısı The Wall Street Journal’ın araştırmasını yanlış nitelendirdiğini öne sürdü. Clegg Pazartesi günü bir adım daha ileri giderek, raporların ” biri tarafından sızdırılan” belgelere dayandığını söyledi. Bir Facebook sözcüsü, şirketin The Journal raporunun merkezinde yer alan “iki slaytı” yayınlayacağını doğruladı, ancak yayının zamanlaması hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi. Instagram’ın gençler üzerinde yarattığı olumsuz etki kanıtlansa da uygulama artık önüne geçilmeyecek bir büyüme görmüş durumda. Facebook bu algıyı yine de kırmaya çalışıyor. Ancak gençlere zarar veren bir diğer uygulama olarak TikTok da öne çıkıyor diyebiliriz.

Teknoloji bağımlılığı boşanma nedeni sayılıyor: Mutlaka bilmeniz gereken kurallar