Birleşik Krallık’ta Facebook ve Instagram’ın beğen butonu kaldırılabilir

beğen butonu

Birleşik Krallık’ta Facebook ve Instagram’ın beğen butonu kaldırılabilir. Birleşik Krallık, çocukların mahremiyetini korumak için çıkaracağı yasa ile Facebook’un kurallarını yeniden yazmasına neden olabilir.

Sosyal medya platformları ücretsiz olmasına karşın, bu platformlardaki hareketleriniz ile firmalar bu hareketleri analiz edip farklı amaçlar ile kullanabiliyor. İşin enterasan tarafı asla okumadığınız kullanıcı sözleşmelerinde bu açıkça belirtiliyor. Yani verileriniz yasal olarak toplanıyor. Facebook’un başını çok ağrıtan veri sızıntılarının ardından Birleşik Krallık vatadandaşlarını korumak için ilginç bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Facebook ve Instagram’ın beğen butonu kaldırılabilir

Bilgi Komisyon Ofisi (ICO) tarafından alınan karara göre; dürtme teknikleri isimli kodda gençlerin ve çocukların gönderileri beğenme alışkanlıklarına göre verileri analiz edilebiliyor. Bu beğeniler her ne kadar profiller herkese açık olmasa da diğer kişiler tarafından görünebiliyor.

Birleşik Krallık, çocukların mahremiyetini korumak için Facebook ve Instagram’dan beğeni butonunu kaldırmaya hazırlanıyor. Birleşik Krallık çıkaracağı yasa ile Facebook ve Instagram’dan beğeni butonunu kaldırmasını isteyecek. Eğer sosyal medya devi buna uymaz ise muhtemelen Birleşik Krallık bu platformları engelleyecek.

Facebook ek güvenlik önlemleri alıyor

Vatandaşlarını veri ihlali konusunda koruyan Birleşik Krallık, tüm dünyaya örnek olacak bir davranış sergiliyor. Umarız Facebook dünya genelinde bir hamle yapar ve bir gönderiyi kimlerin beğendiğini herkese göstermekten vazgeçer.

beğen butonu