Facebook çalışanı, Instagram’daki güvenlik sorunları hakkında ifade verecek

Facebook yeni güncellemesi ile gündemde

Meta bünyesindeki platformların güvenliği hakkında sorgulamalar devam ediyor. Bu kapsamda eski bir Facebook çalışanı da ifade verecek. İşte tüm detaylar.

Sosyal medya platformları arasında güvenlik en önemli konular arasında yer alıyor. Meta’nın sahip olduğu platformlar da bu kapsamda ciddi anlamda sorgu altında. Başka bir eski Facebook çalışanı, şirketin genç Instagram kullanıcılarının sağlığını pek de önemsemediğini öne sürerek bazı açıklamalarda bulundu. Eski bir Facebook çalışanı ve Instagram danışmanı olan Arturo Bejar’ın 7 Kasım Salı günü Senato Yargı Komitesi duruşmasında ifade vermesi planlanıyor. Instagram’ın güvenlik sorunlarıyla ilgili dahili olarak alarm verme çabalarını The Wall Street Journal’a aktaran Bejar, 2009 ile 2015 yılları arasında bir Facebook çalışanıydı.

Facebook AB'de reklamlar sunmak için izin almak zorunda kalacak

2019’da Instagram’ın sağlık ekibine tavsiyelerde bulunmak üzere şirkete geri döndü. The Journal’a yaptığı açıklamada, şirket içi araştırmaların, 16 yaşından küçük kullanıcıların yüzde 20’sinden fazlasının “başkalarının gönderilerini gördükten sonra kendilerini daha kötü hissettiğini” ve yüzde 13’ünün “son yedi gün içinde istenmeyen cinsel yaklaşımlar yaşadığını” gösterdiğini söyledi. Sosyal medyanın gençler üzerinde böyle etkilerinin olduğunu görmek oldukça üzücü diyebiliriz. Platformlar kullanıcıları kendilerine bağımlı etmek için gençlerin sağlığını önemsemeyen yaklaşımlar sunuyor. Bu da ne yazık ki olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu kapsamda sosyal medya şirketleri daha fazla araştırmaya tabi tutulacak desek yanlış olmaz.

Yeni Nesil Opel Combo, Vivaro ve Zafira Life İçin Geri Sayım Başladı!