TikTok kullanıcı sayısı Facebook’u bile geçebilir: Bu uygulamayı durduramıyorlar

tiktok

TikTok kullanıcı sayısı her geçen gün artış gösteriyor ve bu uygulamayı durdurmak neredeyse imkansız. Özellikle son dönemlerde rakamların çok daha yukarılara doğru çıktığını görüyoruz. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Büyük bir artışa şahit olduğumuz TikTok kullanıcı sayısı tahminlerin üzerine çıkmayı başardı. Çinli internet devi BytDance bir uygulama ortaya attı ve tahminlerin üzerinde büyüdü. Hiç kimse onun Facebook ile yarışacağını tahmin etmiyordu. 2018 yılından bu yana TikTok ismini alan uygulama giderek daha fazla popüler hale geldi.

Gençler ve genç yetişkinler arasında son derece popüler bir platform olmayı başaran TikTok sektörde ciddi değişikliklerin yapılmasını sağladı. Mesela YouTube Shorts ve Instagram Reels gibi birçok uygulama ortaya çıktı. Böylece amacının çok daha ötesine geçen TikTok platformu geleceğe göz kırptı.

TikTok kullanıcı sayısı her şeye rağmen artıyor

TikTok COO’su Vanessa Pappas tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında dünyanın dört bir yanından birçok kişinin bu uygulamayı kullandığı görülüyor. Spor, müzik, sanat ve kültür gibi alanlarda 1 milyardan fazla insan bu uygulamayı tercih ediyor.

TikTok kullanıcı sayısı

Facebook ile yarışına devam eden bu platform aslına bakacak olursak kendisini daha çok eğlence uygulaması olarak görüyor. Onu ön plana çıkaran tam olarak burası. Yani Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformu olarak görülmekten ziyade eğlence sunduğunu söylüyor. Yapılan video içerikleri bunu kanıtlıyor.

TikTok artık 14 yaşından küçüklere yasak!

Yazımızın başlığı olarak bu uygulamayı kimsenin durduramadığını söyledik. Aslına bakacak olursak bu tabir tam olarak durumu anlatıyor. Şirket ABD başta olmak üzere birçok ülke tarafından engelleniyor. Mesela Hindistan geçtiğimiz aylarda bu uygulama ile ilgili yasak kararı almıştı. Böyle bir hızla devam ederse TikTok tüm rakiplerini ezip geçecek. Peki siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz?