Facebook Corona Virüsü tedavi reklamlarına kısıtlama getirecek

Facebook Corona Virüsü yeni 1

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından olan Facebook Corona Virüsü ile ilgili reklamlara dur demek istiyor. Şirket bununla ilgili çalışmalara başladı.

Facebook, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık çözümleri öneren reklamları tamamen kaldırmak istiyor. 2 milyardan fazla kullanıcısı olan Facebook, 31 Ocak’ta yaptığı açıklama ile, yeni tip corona virüsü COVID-19 hakkında yanlış bilgiler içeren tüm yayınların platformdan kaldırılacağını ifade etmişti. 

Facebook Corona Virüsü sahte haberlerle savaşacak

Yanlış haberler içerisinde özellikle yanlış tedavi yöntemleri ile ilgili paylaşımlara Facebook savaş açtı. Korku ve endişenin daha da artmaması için böyle kararlar verildi. Şirket bu kararı aldığında, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170, salgından etkilenen kişi sayısı ise sadece 7.000 civarındaydı.

Facebook Corona Virüsü

Şirketin yaptığı önceki açıklama ile şimdiki arasında yaklaşık bir ay bulunuyor. Bu süre içerisinde corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2,715’e, salgından etkilenen kişi sayısı ise 78,064’e kadar çıktı. Bu virüs ile ilgili yanlış bilgilendirmeler içeren yayınlarla mücadele eden şirket, fotoğraf ve video paylaşım platformu Instagram’da da aynı mücadeleyi sürdürüyor. 

Facebook, salgın ile ilgili şüpheli iddiaların doğruluğunu teyit etmek için bilgi denetleyicilerini tercih ediyor. Bu tür paylaşımların küresel sağlık kuruluşlarına ve yerel sağlık otoritelerine zarar verdiğini belirten Facebook, sahte haberler ve tedaviler ile savaşmak konusunda son derece ciddi.

Nvidia RTX 2080 Ti Cyberpunk 2077 Edition tanıtıldı!


Yorumlar kapatıldı.