Alibaba Corona Virüsü için kalitesiz maske satanları açıkladı!

Corona Virüsü

Çin’in Amazon’u Alibaba, platformu üzerinden Corona Virüsü için sahte, kalitesiz ve süresi dolmuş maske satan kullanıcıları ifşa etti.

Dünyayı kasıp kavurmaya başlayan ve çıkış noktası Çin olan Corona Virüsü, Çin’de 56 kişinin hayatını yitirmesine neden oldu. Türkiye’de de belirtileri görünen Corona Virüsü için insanlar maske takarak önlem alabiliyor. Ancak bunu bile fırsata çeviren Çinlilerin olduğu bugün açıklandı.

NBA maçlarında Kobe Bryant anıldı!

Çin’in Amazon’u olan Alibaba, platformu üzerinden Corona Virüsü için sahte, kalitesi ve süresi dolmuş maske satan kullanıcı ve firmaların olduğunu tespit etti. Alibaba’nın açıklamalarına göre; toplamda 7 firma Corona Virüsü’nden insanları korumak için kalitesiz maske satmaya başlamış.

Corona Virüsü Aliexpress alışverişinden bulaşır mı?

Alibaba’nın bu tespitinden sonra bu satıcılara yaptırımlar uygulanacağı açıklandı. Ayrıca bu ürünler siteden apar topar kaldırıldı. Hatta alışveriş devi bazı firmaların bu virüsten yararlanarak fiyatları da şişirdiğini belirtti. Alibaba’nın politikasına göre fiyat şişirmek yasak.

Corona Virüsü

Çinli alışveriş devinin açıkladığı bu olaya karışan firmalar aşağıda yer alıyor. Eğer yakın zamanda bu firmalardan maske aldıysanız kullanmamanızı öneriyoruz. Bu tip maskeleri internet yerine eczanelerden tedarik etmeniz sizin için daha iyi olacaktır.

Alibaba üzerinde sahte ve kalitesiz maske satan firmalar!

  • Haze Protection Center (fiyat şişirme)
  • 3M Quality Living Center (sahte maske satma)
  • Bopu Medical Sales Co., Ltd
  • Ziying Home Store (son kullanma tarihi geçmiş maske satma)
  • Heyhc Flagship Store (kalitesiz maske takma)
  • Bosi Medical Device Specialty Store
  • Brother Labor Insurance Chain