Google ve YouTube Corona virüsü müdahalesi

Google ve YouTube Corona virüsü1 1

Dünyanın en büyük iki platformu olan Google ve YouTube Corona virüsü ile ilgili önlem alma kararı aldı. Çin’de ortaya çıkan ve 4.259 kişinin ölümüne neden olan bu virüs türü, bilişim ve teknoloji devlerinin çöküşüne neden olmak üzere.

Salgının çok ciddi boyutlarda gelmeye başlamasıyla birlikte Google ve YouTube Corona virüsü hakkında Google CEO’su çalışanlara bilgi gönderdi. Google’ın kesin bilgiler sağlama konusundaki önemli rolüne parmak basıldı. Ona göre büyük anlardan bir tanesine geldiklerini ifade etti. Corona virüsü salgınının başlamasıyla birlikte, Google yanlış bilgilerin yayılmasını her zaman engellemeye çalıştı. Bunu aynı zamanda popüler hizmetlerinde de yaygın bir şekilde göstermeye çalışan Google pes etmiyor.

Google ve YouTube hastalıklarla savaşıyor

Google arama motorunda bu virüsü yazdığınızda SOS alarmı görmeniz sadece birkaç dakikanızı alacaktır. Google ve YouTube bu tür yönlendirmeler sayesinde kullanıcıların çok daha doğru bilgi elde etmesini sağlıyor.

Google ve YouTube Corona virüsü yeni1

Herhangi bir kullanıcı bu virüsü aradığında ABD hastalık kontrol ve koruma merkezleri ile Dünya sağlık örgütünün resmi web sitelerine yönlendiriliyor. Böylece yanlış bilgi almaları engelleniyor. Google ile YouTube, şarlatanlara da izin vermiyor. Bu virüse tıbbi yardımlar yapabileceğini söylemek yerine onu tamamen iyileştireceğini iddia edenler hemen siliniyor. Bunun nedeni ise virüsün şu anda herhangi bir çözümünün olmaması.

Son olarak YouTube tarafından yapılan açıklamada hükümetlere ve sivil toplum örgütlerini ücretsiz reklam alanı sağladıklarını da ifade etti. Sizce Google ve YouTube tarafından yapılan bu tür çalışmalar virüslerle mücadelede büyük avantaj sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.