Alkol Corona virüsünden koruyor söylentisi ölüme neden oldu

alkol Corona virüsünden koruyor1

Son zamanlarda yayılan alkol Corona virüsünden koruyor düşüncesi ölüme neden oluyor. Yetkililer bu konu ile ilgili açıklama yapmak zorunda kaldı.

Dünya genelinde birçok kişinin ölümüne neden olan ve hakkında alkol Corona virüsünden koruyor gibi söylentiler çıkan bu hastalık yeni ölümlere neden oluyor. Üstelik bu seferki ölümler hastalığın etkilerinden  daha çok bazı hurafelere dayanıyor. Yaklaşık olarak 111000 kişiye bulaşmış olan virüs 3892 kişinin de ölümüne neden oldu. Bu virüs nedeniyle en fazla ölümün yaşandığı ülke İran oldu. Şimdilerde ise virüsle ilgili bir hurafe ortalığı kasıp kavuruyor.

Alkol ve Corona virüs arasında bağlantı olduğu düşünülüyor

İran şu anda virüsün en çok etkili olduğu ülkeler arasında yer alıyor.  Bu nedenle ülkede bazı kişilerin yalan haber yayınlamasında da artış görüldü. Örneğin; Huzistan ve Elborz gibi yerlerde virüs salgını için alkol içilmesi önerildi.alkol Corona virüsünden koruyor söylentisi1

Ortaya çıkan bu dedikodular üzerine bazı İranlılar sahte alkol tüketmeye başladı. Bunun üzerine hastanelere sahte rakı nedeni ile gidenlerin sayısında büyük bir artış yaşandı. Ahvaz Cundi Şahpur Tıp Bilimleri Üniversitesi’nden Ferhad Ebul Nejadiyan tarafından yapılan açıklamalarda son zamanlarda sahte rakı nedeniyle hastaneye gelenlerin sayısında büyük bir artış olduğunu ifade edildi. Sadece bir günde sahte içki nedeniyle 20 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi.

Her zaman söylendiği gibi Corona virüsü ile ilgili önerilerimizi tekrar ediyoruz. Her ne olursa olsun uzmanların görüşünü öncelikli olarak dikkate alın.