Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi

Facebook profesyonel mod

2021 yılında yaşanan Facebook sızıntısı Meta’ya pahalıya mâl oldu. Şirket bu sızıntı yüzünden 276 milyon dolar cezaya çarptırıldı.

Meta, ya da eski adıyla Facebook, şu sıralar oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Bir yandan tüm dünyada etkileri hissedilen finansal krizin etkileri Meta’yı da aşağı çekerken, bir yandan da MetaVerse projelerine harcanan milyarlarca dolar şirketin sırtında büyük bir yük oluşturuyor. Bu yüzden finansal olarak oldukça sıkıntılı bir dönemden geçen ve zararı azaltmak için kemer sıkma politikalarını devreye sokan Meta, tam da bu dönemde ciddi bir para cezasıyla karşı karşıya kaldı.

Mark Zuckerberg Facebook Apple

Hatırlarsanız 2021 yılında Facebook’ta ciddi bir sızıntı yaşanmış, bu sızıntı yüzünden, 2018-2019 yılları arasında sosyal ağı kullanan 533 milyon kullanıcının kişisel bilgileri internete sızmıştı. Bir hacker forumunda paylaşılan bu kişisel bilgiler arasında telefon numaraları, adresler ve doğrum tarihleri gibi kritik veriler de yer alıyordu. Bu yüzden bu sızıntı mahkemeye taşındı ve uzun süredir görülen bu davada sonuç belli oldu. Avrupa Birliği’nin kişisel verilerin korunmasıyla görevli komisyonu, Facebook sızıntısı yüzünden Meta’nın İrlanda şubesine 276 milyon dolar ceza kesti.

276 milyon dolarlık bu son cezayla birlikte bu yıl Avrupa’da Meta’ya kesilen toplam ceza bir milyar dolara yaklaştı. Sene başında yine bir sızıntı yüzünden 18 milyon dolar ceza kesilen Meta, eylül ayında da çocuk ve ergen kullanıcıların verilerini işlemesindeki usulsüzlükler sebebiyle 402 milyon dolar ceza yemişti. Buna bir de WhatsApp’a kesilen 267 milyon dolarlık ceza eklenince Meta için can sıkıcı bir tablo ortaya çıkıyor.

Oppo Find N2 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı