Facebook WhatsApp Yüzünden Ceza Ödeyecek

facebook

Facebook 2014 yılında satın aldığı WhatsAp yüzünden cezaya çarptırıldı. Şirketin 19 milyar dolar değerindeki anlaşmada yanlış bilgi verdiği söyleniyor.

Bildiğiniz gibi Facebook 2014 yılında dev bir yatırıma imza atarak WhatsApp’ı satın almıştı. Dünyanın en büyük mesajlaşma servisini bünyesine katan şirket, üç yıl sonra bu anlaşma yüzünden ceza ödemeye mahkum edildi. Şirkete kesilen bu sürpriz cezanın sebebi ise Amerikalı teknoloji devinin anlaşma sırasında yanlış bilgi vermesi.

Sosyal medya devi günümüzde tüm WhatsApp kullanıcılarının verilerine ulaşabiliyor. Bu da şirketin kullanıcıların sosyal medya hesapları ile WhatsApp hesapları arasında bağlantı kurmasını sağlıyor. Oysa 2014 yılında anlaşma hazırlandığında, şirket böyle bir durumun gerçekleşmeyeceğini söylemişti. İşte bu yanlış beyanat şirkete pahalıya patladı. Avrupa Komisyonu, WhatsApp anlaşmasında doğru bilgi vermediği için şirkete 110 milyon dolar ceza kesti. Üstelik şirket temyiz kararı da reddedildi. Yani şirketin bu 110 milyon dolarık cezayı ödemesi gerekecek.

OnePlus Yeni Amiral Gemisinin İsmini Açıkladı