Bir AI (yapay zeka) tanrısı kavramı tuhaf görünebilir, ancak eski bir Google ve Uber mühendisine göre, toplumu iyileştirmenin bir yolu olarak bu yüksek teknoloji ürünü ‘tanrılık’ fikrini tazeliyor. Bugün Apple Siri ve Amazon Alexa‘ya ne kadar bağlı olduğumuzu düşünün. Onlardan yön bulmalarını, hava durumunu kontrol etmelerini rica ediyoruz. Bunun gerçekleşmesi için gereken karmaşık mühendisliği çok azımız biliyoruz, çalışacağına güveniyoruz.
Google ve Uber’de çalışanı tanınmış bir mühendis, “Geleceğin Yolu” adıyla yapay zekaların (AI) Tanrı’ya ibadet edebildiği yeni bir din kurdu.
2029 yılına gelindiğinde, bir teoriye göre, bilgisayarlar insan düzeyinde istihbarata erişecek. Aslında, Google zaten web aramalarda herhangi bir soruyu cevaplayabilen bir bot kullanıyor. Günlük hayatta çok güvendiğimiz bu yapay zekalar, bir “din” ya da bir kült haline dönüşebilir mi?
Google’da ve Uber’de çalışan tanınmış bir mühendis olan Anthony Levandowski, ‘Geleceğin Yolu’ adlı yeni bir AI temelli din kurdu.
Tufts Üniversitesi İnsan Robot Etkileşim Laboratuvarı’ndaki Araştırma Görevlisi Thomas Arnold, “ AI, Silikon Vadisi kültürünün bir sonucudur” açıklamasını yaptı. Elion Musk, bunun, Kuzey Kore’nin nükleer silahlarından daha tehlikeli olduğunu söyleyerek, bir AI ‘tanrısı’ kavramını çiğnedi. Yapay zeka ve bilinçaltı uzmanı olan Imagination Engines’in Başkanı ve CEO’su Stephen Thaler, bu en zorlu sosyal, siyasi, ekonomik ve çevresel zorluklara çözümler getirecek ve insanoğlu için bir kurtarıcı olacak” dedi.