Google Maps Otobüsü Kaçırmanıza İzin Vermeyecek!

google maps android 100664872 orig

Popüler harita uygulaması Google Maps, geliştirilmiş toplu taşıma özelliği sayesinde gittiğiniz yeni yerlerde sizi büyük bir stresten kurtaracak.

Google Maps Her Adımda Rehberlik Edecek

Yeni gittiğiniz yerlerde toplu taşımaya adapte olmakta zorlanıyor musunuz? Hemen hepimizin telefonunda yer alan Google Haritalar bunu çözmek istiyor. Toplu taşımayı kullanma konusunda daha efektif olmayı sağlamak isteyen uygulama, bundan böyle çıkış saatiniz ve varış saatinize göre size bildirimler göndererek sizi otobüs, metro, tramvay gibi araçlara yönlendirecek. Size hatırlatma geldiğinde tek yapmanız gereken başlat tuşuna basmak olacak.

Özellik, günlük rutininiz yerine yeni bilmediğiniz yerlere gittiğinizde daha çok işinize yarayacaktır. Özellikle bineceğiniz aracın hangi saatlerde geleceğini ve kaç dakikada sizi götüreceğini bilmemeniz sorun teşkil edebilecek bir durum. Google aslında tam olarak bunu çözmek istiyor.

İddialara göre özellik kimi kullanıcılar arasında denenmeye başlanmış. Yurt dışında yaşıyorsanız şanslı kişilerden birisi olabilirsiniz. Maalesef ülkemizdeki toplu taşıma verileri, Google’ın veritabanında çok kısıtlı şekilde bulunuyor. Bu yüzden burada bunu efektif olarak kullanmamız için daha başka sorunların çözülmesi gerekecek.