Elon Musk yapay zeka işinde iddialı

Elon Musk biyografisi geliyor! Yönetmen belli oldu

Elon Musk şimdi de yapay zeka şirketi kurdu. Üstelik oldukça da iddialı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Son zamanlarda yapay zeka konusunda sesli eleştirilerde bulunan Elon Musk, yapay zeka ile ilgili bir şeyler planlıyor gibi görünüyor. The Wall Street Journal ve The Financial Times’a göre Musk, X.AI Corp. adında yeni bir yapay zeka şirketi kurdu. Kaynakların görüntülediği geçen ayki bir devlet dosyasına göre, yeni şirket Nevada’da kuruldu. Çok şirketli yöneticinin “X” harfine özel bir yakınlığı olduğu biliniyor ve hatta yakın zamanda Twitter, Inc.’in adını X Corp olarak değiştirdi.

Elon Musk, banlı hesaplara af sunacak

Musk, AI projelerine yabancı değil. Neredeyse on yıl önce şirketten ayrılmadan önce OpenAI’yi kurdu. Ancak ChatGPT’nin popülaritesindeki hızlı yükselişinden sonra Musk, teknolojinin düzenlenmesini savundu. Tesla CEO’suna göre yapay zeka üzerinde bazı iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Yapay zekanın gelişmesi ile ilgili endişeleri olan Musk şimdi bu yönde adımlar atmaya devam ediyor.

Ancak bu noktada, Musk’ın X.AI Corp için planları ve gerçek bir ChatGPT rakibi oluşturmak isteyip istemediği belirsizliğini koruyor. Ayrıntılar hâlâ az olsa da, önceki raporlar Musk’ın yapay zeka çabalarının nasıl ilerlediğine dair ipuçları veriyor. Mart ayında, yeni projeyi yönettiğine inanılan bilim adamı Igor Babuschkin de dahil olmak üzere iki eski DeepMind araştırmacısını işe aldığı bildirildi.

Samsung Galaxy S23 Ultra’daki sorunlar için yeni güncelleme yolda