Apple, Google’a yüz yılın çalımını attı!

apple

Akıllı telefon üreticilerin son yıllarda uzmanlaşmaya çalıştıkları konulardan birisi de AI teknolojileri, yani yapay zeka. Özellikle yapay zekanın akıllı telefonlarda sesli asistan olarak kullanılmaya başlaması bu alandaki iş talebini de arttırdı. Bu sektördeki isimlerin birbirileriyle rekabet halinde oldukları, inkar edilemez. Keza Apple Siri ile, Google Google Asistan ile, Amazon ise Alexa ile önemli bir yol kat etmiş durumda. Peki bu alanda öne geçen isim kim olacak dersiniz? Bunun için konuşmak için henüz erken olsa da Apple’ın yaptığı son transferin dengeleri değiştireceğine kesin gözü ile bakabiliriz.

Apple, Google rekabeti daha da artacak

Yaklaşık olarak 8 yıldır Google bünyesinde görev yapan ve yapay zeka yazılımlarından sorumlu olan John Giannandrea, geçtiğimiz Pazartesi görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Google tarafında yaşanan bu sürpriz ayrılık, yazılım şirketlerinin Giannandrea’nın peşine düşmesine neden olmuştu.

Nitekim kısa bir süre sonra Giannandrea yeni iş yerini açıkladı. Google’ın yapay zeka alanındaki en tecrübeli ismi, Cupertino merkezli şirket ile el sıkıştı. Üstelik JG, Apple’da öyle sıradan bir göreve de getirilmedi. Yapay zeka alanındaki en üst kademeye getirilen JG, direkt olarak Tim Cook’a hesap verecek. Kıdemli Başkan Yardımcısı unvanı ile işe başlayan Giannandrea’nın Siri’nin geliştirilmesinden sorumlu olacağı açıklandı.

Google Asistan’ın bugünlere gelmesinde önemli bir pay sahibi olan Giannandrea’nın, Apple’a nasıl bir katkı sağlayacağı şimdilik merak konusu.

HTC U12 işte böyle görünecek