Siri’nin Yapay Zeka Destekli Yeni Sürümü WWDC’de Tanıtılacak

123 4

Bir süredir Siri’de LLM entegrasyonu ve yapay zeka desteği olacağı söyleniyor. Yeni bir dedikoduya göre bu sürüm WWDC 2024’te duyurulacak. İşte detaylar…

Güney Koreli blog sitesi Naver’de yeux1122 nickli bir kullanıcı var. Yeux1122, Apple, Samsung ve başka teknoloji şirketleri hakkında ilginç iddiaları paylaşır. Dedikodu sicili biraz karışık olmasına rağmen sektördeki bazı gelişmeleri ilk olarak veren sızıntı kaynaklarından biri. Gelelim haberimize, Yeux1122’nin iddiasına göre Siri‘nin yapay zeka destekli ve bir dizi yeni özelliğe sahip yeni sürümü WWDC 2024’te kendine yer bulacak. Hatta Apple’ın yeni sürümü WWDC’ye yetiştirmek için çalışmaları hızlandırdığı bile ifade ediliyor.

siri

Bloomberg’ten Mark Gurman ve analist Ming-Chi Kuo da Siri ve yapay zekayı daha önce gündeme getirdi. Mark Gurman geçtiğimiz temmuz ayında Apple’ın Siri’ye üretken yapay zekayı entegre etmede ilerlediğini ve bunun için Ajax tabanlı model kullandığını söyledi. Ming-Chi Kuo’ya göreyese Apple, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple iPhone 16‘da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerinin ön plana çıkacağı ve Apple’ın bunu pazarlama noktası olarak kullanacağı ileri sürülmüştü.

Apple’a aşina kaynaklara dayandırılan eski bir rapora göre iOS 18’de Siri ve Mesajlar uygulamasında verilen cevaplar, cümleleri otomatik olarak tamamlama özellikleri oldukça gelişecek. Apple’ın Music servisinden Xcode’a kadar tüm platformlarına yapay zekayı dahil etmek istediği belirtiliyor. Özetle iOS 18’de yapay zeka desteği ağırlıkta olacak diyebiliriz.

Cupertino’lu firma kısa süre önce dönüm noktası niteliğinde bir hamle yaparak yapay zeka araçlarını sessizce açık kaynak haline getirdi. Açıkçası Apple ilginç adımlar atıyor.

OnePlus Ace 3 Resmen Tanıtıldı