Apple yapay zeka startup’ı satın aldı

apple yapay zeka

Teknoloji devleri arasındaki yapay zeka rekabeti tüm hızıyla sürüyor. Yapay zekaya hakim olan dünyaya hakim olacak. 

Apple yapay zeka rekabetinde öne geçebilmek için yeni bir startup’ı satın aldı. Kanada’da kurulu Inductiv şirketi, makine öğrenmesi konusundaki çözümleriyle tanınıyor.

Apple yapay zeka eksiğini kapatabilecek mi?

Teknoloji devi satın aldığı yeni startup’ın sahip olduğu çözümlerle Siri’nin daha tutarlı ve performanslı çalışmasını sağlayacak.

Şirket daha önce de başka bir yapay zeka şirketi olan Voysis’i satın almıştı. Voysis de farklı telaffuzların yapay zeka tarafından anlaşılabilmesi için çözümler üretiyordu.

iPhone’un üreticisi, Siri’nin gelişmesine ve daha güçlü olmasına büyük önem veriyor. Şirketin gelecekteki tüm yapay zeka planlarının merkezinde Siri bulunuyor. Şirket, bu amaçla daha önce de Google’ın yapay zeka projelerini yöneten bir yöneticisini transfer etmişti. Google’ın eski yöneticisi John Giannandrea’ın artık Apple’ın yapay zeka yol haritasını yönettiği biliniyor.

Akıncı Belgeseli büyük beğeni topladı

Apple’ın rakipleri Google ve Amazon, Google Assistant ve Alexa ile yapay zeka konusunda çok önemli yol katetmiş durumdalar.

apple yapay zeka

Apple’ın telefon satmaya odaklandığı dönemde, yapay zeka yatırımlarını geliştiren rakipleriyle yüzleşmek için şirketin şimdi ciddi hazırlık yaptığı düşünülüyor. Şirket sürekli yeni yapay zeka startuplarını satın alarak bu alandaki portföyünü genişletiyor. Medyaya yaptığı açıklamada ise Apple yapay zeka alanındaki satın almalarını devam ettireceğinin altını çiziyor.

Öte yandan Facebook’un kurucusu Zuckerberg de yapay zeka konusunda çok ciddi yatırımlar yapıyor. Yapay zekanın en ateşli savunucusu olan Zuckerberg’ün Facebook’u yapay zeka konusunda merkez haline getirmek istediği biliniyor. Apple’ın rakipleriyle işi hiç kolay olmayacak.

Peki sizce Apple yapay zeka çalışmalarında rakiplerini yakalayabilecek mi? Şirketin, sürpriz ürünlerle piyasada üstünlük sağlamayı sevdiği biliniyor.