Eski Amazon güvenlik uzmanı Kripto Borsasını Hacklemekle tutuklandı  

güvenlik uzmanı

E-ticaret devinin üst düzey güvenlik uzmanlarından biri, bilgisayar korsanlığı yeteneklerini kötüye  kullanmakla suçlanıyor.

Amazon‘un üst düzey bir siber güvenlik uzmanının başı büyük dertte gibi görünüyor. Federal savcılar Shakeeb Ahmed’in geçtiğimiz yaz bir kripto para borsasından 9 milyon dolarlık varlık çalmak için bilgisayar korsanlığı becerilerini kullandığını ve ardından çalıntı malları çevrimiçi bir hile yoluyla aklamaya çalıştığını söylüyor.

34 yaşındaki güvenlik uzman Salı günü Manhattan’da gözaltına alındı ve banka dolandırıcılığı ve kara para aklama ile suçlandı. Yetkililer tarafından yalnızca “uluslararası bir teknoloji şirketinde” “eski bir güvenlik mühendisi” olarak tanımlanan Ahmed, Solana merkezli adı açıklanmayan bir kripto borsasını milyonlarca dolar dolandırmak için şeytani zekasını kullanmakla suçlanıyor.

güvenlik uzmanı

Polisler, Ahmed’in adı açıklanmayan borsanın akıllı sözleşmesindeki bir güvenlik açığından yararlandığını ve bu sayede 9 milyon dolarlık gayrimeşru bir gelir elde ettiğini söylüyorlar. Bu ücretlerin platforma yüksek düzeyde likidite sağlayan müşterilere ödenmesi gerekiyordu.

Gizmodo, Ahmed’in işi ile  ilgili Amazon’a ulaştığını ve bir sözcünün Ahmed’in artık şirkette çalışmadığını doğruladı. Amazon, eski çalışanının hangi rolde çalıştığını söylemedi.

güvenlik uzmanı

Ahmed’in tanımıyla eşleşen bir LinkedIn profilinde Amazon’da “Kıdemli Güvenlik Mühendisi” olarak Kasım 2020’den bu yana şirkette çalıştığı görülüyor.

New York’ta yayın yapan Inner City Press, Ahmed’in Salı günü mahkemeye çıktığında parmak arası terlik, şort ve üzerinde sadece “I code” yazan bir tişört giydiğini bildirdi. Haberde, Ahmed’in daha sonra kefaletle serbest bırakıldığı ve Manhattan’daki dairesinde yaşamaya devam etmesine izin verileceği belirtti.

Ahmed’e yöneltilen suçlamaların her biri en fazla yirmi yıl hapis cezasını gerektiriyor. Suçlu bulunması halinde onlarca yıl demir parmaklıklar ardında kalabilir.

Apple ‘Ultra’ ismini ilk olarak iPhone 16 serisinde kullanacak