Discord bu içerikleri yasaklayacak!

Discord yeni güvenlik özelliklerini sundu

Discord son zamanlarda platformda bir çok değişiklik yaptı ve bu değişikliklerden biri de dikkat çekiyor. İşte tüm detaylar.

Oyun severlerin en sevdiği uygulama Discord şimdi bazı içeriklere yasak getirecek. Uygulama, çocukları ve gençleri platformunda korumaya yönelik politikasını değiştiriyor. Uygulamayı çocuklara yönelik cinsel istismar materyalleri (CSAM) oluşturmak ve yaymak  amacıyla kullananların artmasının ardından şirket politikalarını yenilemeye karar verdi. Platform artık yapay zeka tarafından üretilen fotogerçekçi CSAM’yi açıkça yasaklıyor. The Washington Post’un yakın zamanda bildirdiği gibi, üretken yapay zekadaki artış, çocukların cinsel tasvirleriyle gerçeğe yakın görüntülerin patlamasına da yol açtı. Yapay zekanın fazlaca hayatımıza girmiş olması bazı açılardan ciddi güvenlik sorunları yarattı diyebiliriz ve uygulama da bu sorunların önüne geçmeye çalışıyor.

Discord ebeveynlere daha fazla seçenek sunacak

Uygulama, yapay zeka tarafından oluşturulan CSAM’yi yasaklamanın yanı sıra artık çocukları cinselleştiren diğer her türlü metin veya medya içeriğini de açıkça yasaklıyor. Platform, genç yaşta flört tarzı içerikler yapan sunucuları da yasakladı ve bu davranışta bulunan kullanıcılara karşı işlem yapma sözü verdi. Önceki bir NBC News soruşturması, reşit olmayanlardan çıplak resimler isteyen katılımcıların olduğu “genç flört sunucuları” olarak tanıtılan Discord sunucularını uyardı.

Yetişkin kullanıcılar daha önce Discord’da çocukları rahatsız etmekten yargılanıyordu ve hatta reşit olmayan kullanıcıları şantajla kendi cinsel içerikli resimlerini göndermeye zorlayan suç çeteleri bile mevcut. Genç flört sunucularını tamamen yasaklamak, sorunu hafifletmeye yardımcı olabilir.  Discord, kurallarını güncellemenin yanı sıra yakın zamanda ebeveynlerin çocuklarının sohbet hizmetindeki aktivitelerini takip etmek için kullanabilecekleri bir Aile Merkezi aracını kullanıma sundu.

 Intel,  mini bilgisayarlar yani NUC sistemler  üretmekten vazgeçiyor