Messi kripto borsasını ve Barcelona’yı alt üst etti!

Messi

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu olarak kabul edilen Lionel Messi Barcelona’da ayrıldı ancak etkileri hala devam ediyor. Kripto para borsasını coştururken, Barcelona’yı ise dibe çekmeye başladı bile.

Messi, Paris Saint-Germain’e imza atmadan kripto para dünyasını da alt üst etti. Arjantinli yıldızın olası PSG’ye transferi üzerine taraftarlar Fransız ekibinin fan tokenlarına akın ederek 500 milyon Dolar’lık alım gerçekleştirdi. Henüz anlaşma sağlanmasa da Messi imza için Paris’e gitmiş durumda, büyük ihtimalle futbol tarihinin en büyük anlaşması da imzalanacak. Bu anlaşma PSG’ye prestij’den öte çok büyük bir gelir kaynağı olarak geri dönecek. Barcelona’da ise bir nevi yıkıma yol açacak.

Messi kripto borsasını ve Barcelona'yı alt üst etti

17 sezon kulüp formasını giyen Arjantinliyle mali nedenlerden dolayı yeni bir sözleşme imzalayamadı. Messi’nin gidişi kulübe hem saha içinde hem de saha dışında kaybettirecek. Reklam anlaşmaları, forma satışları hepsinden öte manevi ve maddi değerinin küçüldüğü ve küçülmeye de devam edecek yani Messi’nin gidişi kulübe hem saha içinde hem de saha dışında kaybettirecek.

Brand Finance tarafından hazırlanan rapora göre, Messi’nin ayrılışı Barcelona markasının değerini yüzde 11 azaltacak. Bu da Barcelona markasının 2021’deki değerinin 137 milyon Euro düşmesi anlamına geliyor.
2021 raporunda Real Madrid’in ardından en değerli kulüp olan Barcelona, Messi’nin gidişinin ardından ticari kayıplar da yaşayacak. Kulübün, forma satışı ve diğer pazarlama kayıplarının 77 milyon Euro olması bekleniyor.

Samsung Exynos W920 yonga seti piyasaya sürüldü