Korsanlığı önlemek için gece görüş gözlüğü!

TWE300036M1

Sinema endüstrisi, büyük emekle üretilen sinema filmlerinin vizyona girdiği gün internette korsan kanallardan yayınlanmasına karşı ilginç bir önlem almaya karar verdi.

 

Bundan böyle, büyük ilgi gören filmlerin gösterildiği salonlarda sinema görevlileri gece görüş gözlükleri takacak. Böylece oturduğu koltuğa gömülüp karanlıktan faydalanarak filmi küçük bir kamerayla kayıt altına alan korsanları tespit etmek kolaylaşacak.

Special operations forces soldier equipped with night vision.

Bu yeni sistemin ilk denemesi vizyona girecek yeni James Bond  filmi için İngiltere sinemalarında uygulanacak. Ancak yine de bu yöntemin başarı getireceğinin garantisi bulunmuyor çünkü piyasada sadece bir mermi büyüklüğünde ve yüksek kaliteli kayıt yapabilen aksiyon kameraları bulunuyor. Bunları bir ceketin düğme deliği altına saklayıp filmi yüksek çözünürlüklü olarak kayıt etmek mümkün. Buna rağmen İngiliz sinemaları, özellikle büyük gelir bekledikleri yeni James Bond filminin internete düşmem esi için büyük savaş vermeye kararlı görünüyorlar. Eğer bu yeni güvenlik önlemi başarılı olursa, dünya çapında pek çok sinemada askeri kalibrede gece görüş gözlükleri takan özel güvenlik görevlilerinin karanlık salonda dolaşarak seyircileri takip ettiğini görebileceğiz ki, aslında bunun çok da hoş bir görüntü oluşturmayacağını ve seyircileri de büyük oranda rahatsız edebileceğini kabul etmek lazım.

Bilgisayar kullanıcıları bilgisayarlarını çok seviyor!