Epic Google arasındaki ipler gerildi

sony ve epic games

Uzun bir süre Apple ile olan davasıyla gündemi meşgul eden ünlü oyun şirketi Epic Games, şimdi de Google’a dava açmaya hazırlanıyor.

Epic Google arasındaki ipler gerildi. Epic Games, geliştirdiği oyunlar kadar hukuk mücadeleleriyle de gündeme gelen bir firma. Hatırlanacağı üzere, Fortnite isimli popüler mobil oyununun Apple Store ödeme kurallarına uymaması nedeniyle bu mağazadan kaldırılması ve kendisinin de geliştirici kimliği askıya alınması üzerine Apple’la davalık olan şirket, en önemli dava başlıklarından birinde kazanan taraf olarak adeta zafer sarhoşu olmuştu.

Epic Google

Epic Games ile Apple arasındaki davadan çıkan sonuca göre Apple, bundan sonra geliştiricilerin oyun içerisinde farklı ödeme kanallarının bulunduğuna yönelik bilgilendirme yapmasının önüne geçemeyecek. Ancak bunun nasıl ve ne zaman uygulamaya konulacağı şimdilik meçhul çünkü Apple davayı bir üst mahkemeye taşımış durumda.

Epic Google

Diğer taraftan Epic Games ise bir başka işletim sistemi sahibi Google ile de davalık olmaya hazırlanıyor. Her ne kadar konu aynı olsa da bu defa başrollerde Bandcamp uygulaması ve Android platformu var. Bilindiği üzere bir süre önce Epic Games, ünlü müzik uygulaması Bandcamp ile ilgilendiğini açıklamış, bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise de uygulamayı satın aldığını duyurmuştu.

Epic Google arasındaki ipler gerildi

Öte yandan Bandcamp ile Google’ın arası bir süredir ödeme yöntemleri yüzünden açık. Google, yeni yürürlüğe koyduğu faturalandırma stratejisi gereğince Bandcamp üzerinden gerçekleştirilen ödemelerden komisyon almak istiyor. Normal şartlar altında %30 olan komisyon oranını ise, bu uygulamaya özel indirimle %10 olarak uygulamak niyetinde. Ancak Bandcamp yöneticileri bu komisyonun yine de çok olduğunu ve kendi iç ödeme sistemlerinde sanatçılardan bundan çok daha az oranda kesinti yaptıklarını söylüyor.

Epic Google

İşte böyle bir sorun yaşayan Bandcamp’i satın alarak beraberinde problemi de satın almış olan Epic Games ise, Apple davasından edindiği tecrübe ve tabi ki elde ettiği zaferin sarhoşluğuyla Google’ı da dava etmeye hazırlanıyor. Bakalım Epic Games bir kez daha masadan istediğini elde ederek kalkabilecek mi?

Meta yapay zeka yazılımını geliştirmek için insan beynini inceliyor