Meta, yapay zeka yazılımını daha da geliştirmek için insan beyninin yeni diller öğrenme şeklini inceliyor.
Yapay zeka (A.I.) yazılımları bugün teknoloji şirketleri için önemli bir rol üstleniyorlar. Sosyal medyadaki zararlı içeriklerin tespit edilip kaldırılmasından, akıllı asistanlara pek çok alanda A.I. yazılımlarından faydalanılıyor. Haliyle teknoloji ve internet şirketlerinin geliştirmek için en çok çaba sarf ettiği teknolojilerden biri de A.I. haline gelmiş durumda. A.I. yazılımını daha da geliştirmek isteyen bu şirketlerden biri de Meta, ya da eski adıyla Facebook.
Gerçek zamanlı çeviri ve akıllı asistan gibi Metaverse için de kritik olabilecek özellikleri daha da geliştirmek için yapay zeka teknolojisini ileri taşıması gerektiğinin farkında olan Meta, bu yazılımları daha da geliştirebilmek için insan beynini inceliyor. İnsan beyninin çalışma şeklinden öğrenilecek bilgilerin A.I. yazılımlarının geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanılıyor. Özellikle de insan beyninin yeni diller öğrenme şekli bu konuda yapay zekaya önemli bir yol haritası çıkarabilir.
Meta AI’da görevli bilim insanı Jean-Rémi King, projenin A.I. teknolojilerini pek çok farklı konuda geliştirmek için faydalı olabileceğini söylüyor. Mesela A.I. belirli bir cümle ya da kelimeden sonra ne geleceğini tahmin etmesi için bu araştırma faydalı olabilir. Böylece akıllı asistanlar spesifik olmayan komutları anlama konusunda önemli ölçüde gelişebilir. Çünkü A.I. yazılımlarının gelişmesi için komutları ve dilleri öğrenmeleri büyük önem taşıyor.
Meta, insan beyninin dili nasıl işlediğini görmek ve bunu A.I. ile karşılaştırmak için Fransa merkezli NeuroSpin ve INRIA ile çalışıyor.