Honor Huawei alternatifi olarak öne çıkıyor

Honor Magic 3 hakkında detaylar gelmeye devam ediyor

Bir dönemin en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri olan Huawei, şimdilerde adeta geçmişe rahmet okutuyor.

Honor Huawei alternatifi olarak öne çıkıyor. Huawei’nin başına gelenler bu sektörde pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. İlk olarak 2019 yılında Android ambargosu yiyerek bu ekosistemin tamamen dışına itilen Çinli teknoloji devi, takip eden sene ise aralarında TSMC’nin de olduğu birçok çip tedarik firmasıyla kanlı bıçaklı olmuştu.

Honor Huawei

Ünlü teknoloji devi üst üste gelen bu baskılara daha fazla dayanamayarak elindeki en önemli markalardan biri olan Honor’u 2020 yılının sonunda elinden çıkartmak zorunda kalmıştı. Bununla birlikte, geldiğimiz bu noktada, Huawei’nin verdiği bu kararın ne kadar doğru olduğu fazlasıyla sorgulanır hale geldi.

Honor Huawei alternatifi olarak öne çıkıyor

Honor Huawei

Ünlü araştırma ve analiz sitesi Counterpoint tarafından yapılan çalışmalara göre Çin’de yılın ilk çeyreğinde en çok akıllı telefon satan isimler belli oldu. Yayınlanan rapora göre, listenin zirvesinde %19,7’lik pazar payıyla Vivo bulunurken, onu kardeş markası Oppo %18’lik pazar payıyla takip ediyor. Üçüncü sırada %17,9’luk pazar payıyla Apple gelirken dördüncü sırayı ise %16,9’luk payıyla Honor aldı.

Honor Huawei

İşte kıyametin koptuğu nokta da tam olarak burası. Çünkü Honor’un pazar payı geçtiğimiz yılın aynı döneminde yalnızca %5,5’di ve bu payla ancak kendisine 6. sırada yer bulabiliyordu.

Geçtiğimiz yıl %15,0’lık pazar payı sayesinde listenin dördüncü sırasında bulunan Huawei ise, bu sene pazar payını %6,2’ye kadar düşmesine engel olamayarak listenin 6. sırasına geriledi. Bunun anlamı, Huawei eski dostuyla yerleri değiştirdi. Son olarak gerek geçtiğimiz sene gerekse de bu sene listenin 5. sırasındaki ismin Xiaomi olduğunu söyleyelim.

Airbnb politikasındaki değişiklik tepki çekti