Epic Games ve Apple arasındaki mücadele bakın nasıl sonuçlandı

Apple bir sonraki etkinliğini 14 Eylül'de gerçekleşecek

Epic Games ve Apple arasındaki mücadele herkesin merak konusuydu. Dava sonuçlandı ve beklenmeyen bir karar alındı. Hadi gelin merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Epic Games ve Apple dünyanın en büyük 2 platformu olarak biliniyor. Her iki şirketin kendi çapında büyük bir değere sahip olduğu açık. Fakat son dönemlerde ikili arasında yaşanan gerilim işleri tuhaf bir noktaya getirdi. Öncesinde iyi anlaşan bu iki platform daha sonradan birbirine girmişti.

Yaşanan bu problemlerin ana kaynağı Apple tarafından alınan kararlardan oluşuyor. Şirket komisyon kesintilerini devam ettirmek için önemli bir karar almıştı. Bu karara göre alternatif ödeme yöntemleri kullanılmayacaktı. Sadece Apple tarafından sunulan ödeme yöntemleri kullanılabilecekti. Konu mahkemeye taşındı ve Epic Games lehine sonuçlandı.

Epic Games ve Apple mahkemesi beklenmeyen sonuçla bitti

Apple tarafından uygulanan bu politika aslına bakacak olursak birçok şirket tarafından sert eleştirildi. Spotify işi Avrupa’da bir blok kurup Apple markasına dava açmaya kadar götürdü. Hatta bununla ilgili bir topluluk oluşturuldu.

Epic Games ve Apple

Birçok şirketin canını sıkan Apple, mahkeme süreçleri ile uğraşmaya başladı. Sonunda kazanan Epic Games oldu. Şirket Apple tarafından alınan yüzde 30 seviyesindeki komisyonlardan kurtuldu. Mahkeme Apple şirketinin alternatif ödeme seçeneklerini engelleyemeyeceği yönünde karar aldı. Böylece bir defter daha kapandı.

14 Eylül’de Apple Glass tanıtılacak mı?

Tüm bunlara ek olarak kullanıcıların uygulamaya kaydoldukları iletişim bilgileri üzerinden onlarla iletişim kurulması yanlış bulunmadı. Mahkeme böylece geliştiricilerin uygulama kullanıcıları ile iletişime girmelerine engel olunmaması gerektiğini söyledi. Peki siz alınan bu kararlar hakkında ne düşünüyorsunuz?