Mozilla Yönetim Kurulu Fena Karıştı

Mozilla DG 605

Mozilla’nın yeni CEO’sunu seçmesinin ardından, yönetim kurulunun bir kısmı istifa kararı aldı

Mozilla’nın kurucularından olan Brendan Eich’in şirketinin yeni CEO’su olarak atandığı geçtiğimiz hafta yayınalanan resmi açıklamayla duyurulmuştu. Eich’in şirketin başına getirilmesi başta teknoloji dünyasında sıradan bir gelişmeydi ama geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal’da yayınlanan bir makale, bu atamayı bir anda teknoloji dünyasının gündemine taşıdı.

Mozilla_DG

Eich’in CEO olarak atanmasının ilgi görmesinin sebebi ise, bu kararın Mozilla yönetim kurulunda sebep olduğu istifalar. Şirketin altı kişilik yönetim kurulunun yarısı, yeni CEO’nun resmi olarak açıklanmasının hemen öncesinde görevlerinden istifa ettiler. Mozilla yönetim kurulundaki görevlerinden istifa eden isimler firmanın eski CEO’larından olan Gary Kovacs ve John Lilly ve Shmoop’un CEO’su olan Ellen Siminoff.

Mozilla yönetim kurulundaki görevini devam ettiren isimler ise firmanın kurucularından olan Mitchell Baker, LinkedIn kurucularından Reid Hoffman ve Spiegel Online’ın CEO’su Katharina Borchert. Firma tarafından yapılan açıklamada bu istifaların doğrudan Eich’in CEO seçilmesiyle alakalı olmadığı belirtiliyor. Ancak Mozilla’nın kurucularından ve JavaScript’in geliştiricisi olan Eich’in şirket çalışanları arasında tam anlamıyla sevilmeyen bir yönetici olduğu biliniyor.

Eich’in çalışanları tarafından desteklenmiyor olmasının sebebi ise 2008 yılında eşcinsellik karşıtı uygulamalara yardımda bulunmuş olması. Eich ise CEO görevini üstlenmesinin ardından yayınladığı ilk açıklamada kendisi hakkındaki kuşkuları kabul etti ve yönetimi altında her tercihten çalışana yer verileceği ve saygı duyulacağını vurguladı.

BBM Masaüstü Bilgisayarlara Taşınabilir