Xiaomi 15 Parmak İzi Sensörünü Değiştiriyor

Xiaomi 15

Teknik özellikleriyle oldukça iddialı gelen Xiaomi 15 Ultra’nın kamera özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

2024’ün ikinci yarısına damga vuracak telefonlar arasında yer almalarına kesin gözüyle bakılan Xiaomi 15 serisinin özellikleri netlik kazanmaya devam ediyor. Son günlerde üst üste gelen bilgiler sayesinde kamera ve ekran özelliklerini öğrenme şansı yakaladığımız Xiaomi 15 serisi, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu  Gelen bu son sızıntı, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi serisinde parmak izi sensörlerini değiştireceğini gösteriyor.

Sızıntılarıyla tanınan Smart Pikachu adlı hesap tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi yeni amiral gemisi akıllı telefonlarında ultrasonik parmak izi sensörleri kullanacak. Hatırlarsanız Xiaomi 14 serisinde ultrasonik değil optik parmak izi sensörü kullanılıyordu. Ultrasonik parmak izi sensörleri, optik versiyonlara kıyasla hem daha hızlı çalışıyor, hem de daha güvenliler. Ayrıca ekran ıslakken de çok daha iyi performans veriyorlar.

Xiaomi 15

Xiaomi 15, 6.36 inçlik bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz olacak. Telefonun en üst versiyonunda Snapdragon 8 Gen 4 yonga setine 16 GB LPDDR5X RAM ile 1 TB UFS 4.0 dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun bataryası 4800 ya da 4900 mAh olacak. Bu bataryada 100 W hızlı şarj ve 50 W kablosuz şarj özellikleri bulunacak.

Pro modeli de oldukça benzer teknik özelliklere sahip olacak. Ancak Pro modelinde 6.7 inçlik, 2K çözünürlükte bir ekran bulunacak. Bir diğer fark da batarya konusunda olacak. Pro modelinde 5400 mAh’lık bir batarya bulunacak. Bu bataryanın şarj hızı 120 W, kablosuz şarj hızı ise 80 W olacak.

Xiaomi 15 Pro, öncülüne göre daha gelişmiş bir arka kameraya sahip olacak. Telefonun ana lensi 1 inçlik OmniVision OV50K olacak. Xiaomi 14 Pro’dakine kıyasla daha büyük ve daha gelişmiş bir sensör kullanan 50 megapiksellik bu ana kameraya bir de 3x optik zoom özelliği olan telefoto kameranın eşlik edecek. Ana lens gibi telefoto kamera ile geniş açılı lens de 50 megapiksel olacak. Bu kombinasyon, telefonun kamerasıyla da oldukça iddialı olmasını sağlayacak. Telefonun selfie kamerası ise 32 megapiksel olacak.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor