En ucuz dizel otomobiller – 2019 Nisan

dizel otomobil

#İŞBİRLİĞİ

Mazot fiyatının, benzin fiyatına yaklaşması dizel otomobillere olan ilgiyi bir nebze de olsa azalttı. Peki hali hazırda en ucuz dizel otomobiller hangileri? İşte yanıtı.

Ülkemizde son yıllarda dizel otomobillere karşı yoğun bir ilgi vardı. Bu ilginin temel nedeni ise dizel otomobillerin, benzinli otomobillere oranla yakıt tarafında önemli bir avantajının bulunması diyebiliriz.

Geçtiğimiz yıla kadar benzin ve mazot arasında önemli bir fiyat farkı mevcuttu. Fakat 2019’un başlarında benzin ve mazot fiyatı kafa kafaya geldi. Hatta bir ara benzinin fiyatı, mazotun da altına düştü. Hal böyle olunca, dizel otomobillere olan ilgi azalırken, benzinli otomobillerin pazar payı da arttı.

Mevcut şartlarda dizel otomobillerin fiyat farkından ötürü çok fazla tercih edilmediği inkar edilemez bir gerçek. Zira aynı modelin benzinli ve dizel versiyonları arasında en az 20.000TL oynuyor. Dilerseniz aşağıdaki linkten en ucuz benzinli otomobiller listesine erişebilirsiniz.

En ucuz benzinli otomobiller için tıklayın

En ucuz benzinli otomobillere baktığımızda Egea’nın 66.000TL civarında bir etikete sahip olduğunu görüyoruz. Aynı otomobilin dizel versiyonu ise 95.200TL’den satılıyor. Yani arada neredeyse 30.000TL’ye yakın bir fark mevcut.

Eğer tercihiniz dizelden yana olacaksa, aradaki yakıt farkını ne kadar sürede ekarte edeceğinizi de iyice hesaplamanızı tavsiye ederiz.

Peki dizel tarafında en uygun modeller hangileri? Bu yazımızda en ucuz dizel otomobiller listesiyle karşınızdayız. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz dizel otomobiller listesi ile başbaşa bırakalım.

En ucuz dizel otomobiller!

Renault Clio

1 Renault Clio

Model: Joy 1.5 dCi 75bg
Fiyat: 103.900 TL