En ucuz dizel otomobiller Ağustos 2019

dizel otomobil

#İŞBİRLİĞİ

ÖTV desteğinin kesilmesinden sonra iyice daralan otomotiv sektöründe işler pek de yolunda gitmiyor. Peki pazardaki en ucuz dizel otomobiller hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Malum, son 1 yıldır otomotiv sektöründe işler pek de istenildiği gibi gitmiyor. Artan döviz kurlarının etkisiyle tavan yapan faiz oranları, sıfır otomobil almayı hayli zorlaştırdı. Bu sebepten ötürü hükümet yaklaşık olarak 9 ay süren ÖTV destek paketini devreye sokmuştu.

Nitekim bu paket de geçtiğimiz Temmuz ayı itibariyle sonlandı. Hali hazırda düşük olan satışların dibe vurmasından çekinen üreticiler, bünyelerinde yaptıkları indirimler ile otomobil fiyatlarının bir anda yükselmesini frenledi.

Önceki ayın fiyat listesi için buraya tıklayın

Peki mevcut kampanyalar dahilinde en ucuz dizel otomobiller hangileri? Hemen baştan belirtelim. Günümüz koşullarında 100.000 TL‘nin altına sıfır bir dizel otomobil almanız pek de mümkün görünmüyor. Keza dizel motora sahip bir model seçtiğinizde otomobilin fiyatı direkt olarak 20.00030.000 TL civarında artıyor. Örneğin ülkemizde en çok satan model olan Egea’nın benzinli modeli 72.000 TL civarında fiyatlardan satılırken, dizel motora sahip modeli ise 102.900 TL‘den listeleniyor. Yani arada 1.5 kata yakın bir fark mevcut.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri en ucuz dizel otomobiller listemiz ile başbaşa bırakalım.

Ağustos ayındaki en ucuz sıfır dizel araçlar

Fiat Egea

en ucuz dizel otomobiller

Model: 1.4 M.Jet 95 HP Easy
Fiyat: 102.900 TL