En ucuz benzinli otomobiller Ağustos 2019

en ucuz

#İŞBİRLİĞİ

Benzinli otomobillere karşı olan ilgi artmaya devam ediyor. Peki Ağustos ayında alabileceğiniz en ucuz benzinli otomobiller hangileri? İşte bu sorunun yanıtı.

Son dönemde benzin ve motorin arasındaki fark iyiden iyiye eridi. İstanbul’u baz alıp konuşacak olursak, benzinin litre fiyatının 6.45 TL, motorinin litre fiyatının ise 6.02 TL olduğunu söyleyebiliriz. En azından ortalama fiyatlar bu dolaylarda. Yani benzin ve mazot arasındaki fiyat farkı yaklaşık olarak 43 kuruş.

Hal böyle olunca dizel araçlara olan ilgi de azalmış durumda. Çünkü benzinli motora sahip araç ile dizel motora sahip araç arasında 20.000 TL30.000 TL fiyat farkı oluyor. Otomobil fiyatlarının zaten yüksek olduğunu düşünürsek, kullanıcıların genel olarak neden benzinli araçları tercih ettiğini de az çok tahmin edebiliriz.

Bir önceki ayın fiyatları için tıklayın

Peki Ağustos ayında en ucuz benzinli sıfır otomobiller hangileri? Malum, konu sıfır dizel araçlar olduğunda fiyat parametresi 100.000TL‘nin üzerine çıkıyor. Lakin tercihinizi benzinli bir araçtan yana kullanırsanız, ödemeniz gereken ücret 70.000 TL seviyelerine kadar iniyor.

Şimdi lafı daha fazla uzatamdan sizleri en ucuz benzinli otomobiller listemiz ile başbaşa bırakalım.

Fiat Egea

Fiat Egea

Model: 1.4 Fire 95 HP Easy
Fiyat: 72.900 TL