Tomb Raider serisinin bugüne kadarki en pahalı oyunu geliyor

yeni Tomb Raider

Yeni Tomb Raider oyununun Amazon Games tarafından oyun severlerle buluşturulacağı açıklandı. Bu yeni proje, serinin bugüne kadarki en pahalı oyunu olacak.

Oyun dünyasının en eski ve en popüler serileri arasında yer alan Tomb Raider serisi, son dönemde çalkantılı bir süreçten geçiyor. Serinin haklarını elinde bulunduran Square Enix stüdyosu, yaşadığı finansal sıkıntılar sebebiyle elindeki pek çok IP’yi satmak zorunda kalmış, bu süreçte Tomb Raider’ı da yatırım grubu Embracer Group’a satmıştı. Sevilen serinin Embracer Group’a satılması serinin geleceği hakkında soru işaretleri yaratmıştı. Ancak gelen son haberler, seride işlerin yeniden yoluna girmeye başladığını gösteriyor.

Hatırlarsanız Crystal Dynamics stüdyosu, nisan ayında bir açıklama yayınlayarak yeni bir oyunun yolda olduğunu duyurmuştu. 2013’de başlayan yeni serinin arkasındaki stüdyo olan Crystal Dynamics tarafından hazırlanan bu yeni oyunun yayıncısı belli oldu. Ancak karşımıza hiç beklemediğimiz bir isim çıktı. Çünkü bu yeni oyunun yayımcısı Amazon Games olacak.

Tomb Raider hayranlarına müjde! Yeni bir oyun geliyor

Amazon Games Başkan Yardımcısı Christoph Hartmann, bu köklü stüdyoyla ve franchise’la çalışacağımız için gurur duyuyoruz diyerek bu işbirliğini resmi olarak duyurdu.

Lara Croft’un maceralarını oyun severlerle buluşturmaya devam edecek olan bu yeni oyun, serinin bugüne kadarki en pahalı oyunu olacak. Crystal Dynamics, Unreal Engine 5 oyun motorunun sunduğu imkanları sonuna kadar kullanarak bugüne kadarki en büyük Tomb Raider oyununu oyun severlerle buluşturmayı hedefliyor. Görünen o ki Amazon Games, bugüne kadar çıkardığı ilk tek kişilik oyun olacak bu projeyle oyun dünyasına iddialı bir giriş yapacak.

Death Stranding filmi geliyor