Rise of the Tomb Raider ‘dan Sürpriz Başarı

rise of the tomb raider2

Kasım ayında Xbox One’a özel olarak satışa sunulan Rise of the Tomb Raider ‘ın bugüne kadar kaç adet sattığı belli oldu. Microsoft tarafından açıklanan sonuç hiç de fena değil.

Oldukça geniş bir hayran kitlesine sahip olan Tomb Raider serisinin yeni oyunu Rise of the Tomb Raider , çok yakında PC kullanıcılarıyla buluşacak. Ancak yeni Tomb Raider oyunu şimdilik Xbox One’a özel olmaya devam ediyor. Microsoft’un büyük yatırım yaparak rakiplerinden çaldığı oyun Xbox için önemli bir adım olsa da, Tomb Raider serisi için aynı ölçüde faydalı olmadı. Çünkü Rise of the Tomb Raider serinin diğer oyunlarına göre çok daha az kopya satabildi.

Rise of the Tomb Raider 'dan Sürpriz Başarı
Rise of the Tomb Raider ‘dan Sürpriz Başarı

Tomb Raider‘ın beklendiği gibi geniş bir kitleye ulaşmaması, Microsoft’un yanlış bir yatırım yaptığı şeklinde yorumlandı. Ancak Microsoft, Tomb Raider konusundaki kararından pişman görünmüyor. Yakaladığı her fırsatta iddiaların aksine yeni Tomb Raider oyununun gayet iyi sattığını belirten Microsoft, bu sefer iddiasını rakamlarla destekledi.

Firma tarafından bugün yayınlanan açıklamada, Rise of the Tomb Raider’ın 1 milyondan fazla satmayı başardığını duyurdu. Neredeyse 2 ay önce çıkan bir oyun için bu rakam müthiş diyemeyiz. Ancak Xbox One’a özel bir oyunun 1 milyon kopya satmayı başarması, oyunun Microsoft için hayal kırıklığı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını gösteriyor.

Lenovo Vibe S1 Lite Resmen Tanıtıldı