En kötü şirket patronları listesi belli oldu: Hayır zirvede Elon Musk yok!

George Floyd Mark Zuckerberg

Yılın bitmesine sayılı günler kala, 2022 her yönüyle irdelenmeye devam ediyor. Bu yıla ilişkin yapılan son liste ise, 2022 yılının en kötü patronları oldu.

En kötü şirket patronları listesi belli oldu: Hayır zirvede Elon Musk yok! Nereden bakarsanız bakın, 2022 oldukça zor bir yıl oldu. Bir taraftan bitti mi bitmedi mi denilen ancak tam bitti derken yeniden patlak veren COVID-19 salgını, diğer tarafta Rusya Ukrayna arasında beliren savaş ve tüm bunların bileşimi olarak insanların yaşam standartlarını aşağıya çeken ekonomik kriz. Hepsi ayrı ayrı 2022 yılına damgasını vurmayı başaran olaylardı. Ancak bir de işin teknoloji kısmı var ki orada da işler pek yolunda gitmedi.

Elon Musk, Twitter'ın uzaktan çalışma kurallarını yine değiştirdi

Geride bırakmak üzere olduğumuz yıl, teknoloji şirketleri için de çok büyük kayıpların verildiği, milyarlarca dolar zararın yazıldığı ve on binlerce nitelikli işgücünün işsiz kaldığı bir yıl olarak kayıtlara geçti. Tabi her yıl olduğu gibi bu yılda da The Guardian gazetesi, yılın en başarısız CEO’larını seçmekten geri kalmadı.

En kötü şirket patronları listesi belli oldu: Hayır zirvede Elon Musk yok!

Elon Musk

Gazete tarafından belirlenen listenin zirvesinde tarihin en büyük kadın dolandırıcılarından biri olan Elizabeth Holmes var. Haolmes, Theranos adını verdiği bir şirket ile tıp dünyasında çığır açtığını iddia ettiği bir icat müjdesi vermiş ve arkasından binlerce yatırımcıyı sürüklemişti. Ancak bir süre sonra bu durumun koca bir yalandan ibaret olduğunun anlaşılması, değeri 9 milyar doları geçen şirketinin bir anda sıfıra inmesine neden oldu.

Milyarderler servetini hızlıca

Listenin zirvesindeki bir diğer isimse tabi ki FTX CEO’su Sam Bankman-Fried oldu. Kurucusu olduğu kripto para borsasını batırarak milyarlarca doları buharlaştıran Fried, tartışmasız yılın en kötü CEO’larından biriydi. Listede, başarısız yönetimleri yüzünden Jeff Bezos’ın, Mark Zuckerberg’in ve tabi ki Elon Musk’ın da olduğunu ancak bu isimlerin sıralamadan daha altlarda kaldıklarını belirtelim.

Honor Pad V8 Pro piyasaya sürüldü