Soğuk havada koşmanın faydaları açıklandı

soğuk havada

Soğuk havada koşmanın faydaları bir doktor tarafından açıklandı. Bu kapsamda bir egzersiz fizyoloğuna göre soğuk havada koşmanın üç önemli yararı var. İşte detaylar.

Soğuk havada koşmak çoğu kişiye göre iyi bir fikir olmayabilir ve bazı uzmanlar bunu önermeyebilir, ancak şimdi bir başka doktor fikirlerini paylaştı. Sıradan koşucuların çoğu hava soğudukça içeride kalmayı tercih etse de, egzersiz fizyoloğu Tom Holland’a göre kış aslında koşmak için en iyi zamanlardan biri bu. Doktor sadece soğukta koşmanın bazı büyük faydaları olmadığını, aynı zamanda vücudunuza dışarısı sıcakken koşmaya göre çok daha az baskı uyguladığını söyledi.

soğuk havada

Holland, Insider’a soğukta koşmanın ruh halinizi iyileştirebileceğini ve hatta bağışıklık sisteminizi kış hastalıklarına karşı daha dirençli hale getirebileceğini söyledi. Fitness Disrupted podcast’inin sunucusu Holland, soğukta koşarken dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta olduğunu söyledi. Öncelikle, elleriniz ve kulaklarınız gibi ekstremitelerinizi sıcak tutmaya öncelik vermek isteyeceğinizi söyledi. “Soğuk bir günde bir maratona bakarsanız , atletlerin ve şortları, şapkaları ve eldivenleri vardır” dedi. Soğukta, vücudun kalbinizden en uzak kısımlarından kanı çeken merkezinizi ısıtmaya öncelik verdiğini söyledi. Vücudunuzun geri kalanı için Holland, sıcak olmak istediğinizi ancak çok sıcak olmamak istediğinizi de belirtti. Bazı uzmanlar ise hala soğuk havada koşmanın kalbe iyi gelmeyeceğinin de altını çiziyor.

Sony Honda ortaklığının ilk otomobili tanıtılıyor, biri araçta PS5 mi var dedi?